Türk Yapımı Bilimkurgu Oyunu TARTARUS’tan Çıkış Videosu

Bu sefer harbiden geliyor

Yerli oyun stüdyolarımızdan Abyss GameWorks tarafından geliştirilen ve ilk kez geçen yıl bu aylarda görücüye çıkanTARTARUS’un çıkış tarihi belli oldu. Stüdyo çalışanları da bunun şerefine oyun için yepisyeni bir video paylaştı bizlerle.

TARTARUS’ta Neptün’ün yörüngesindeki bir araştırma ve madencilik gemisindeki bir “aşçıyı” yönetiyoruz. Bir terslik yaşanmış ve güvenlik protokolleri devreye girerek tüm gemiyi bir nevi hapishaneye dönüştürmüştür. Mürettebatın Köprü’ye gidip sistemleri yeniden çalışır hâle getirmesi gerekmektedir, aksi takdirde gemi gezegene çakılacaktır. Aksi gibi, kapalı kapılar ardından kilitli kalmayan ve Köprü’ye ulaşma şansına sahip tek kişi geminin aşçısıdır. Yani biz.

Aşçımız bilgisayar kullanmaktan hiç anlamadığından işi zor tabii. Dolayısıyla bizim de… Çünkü oyundaki bilgisayarlar kendi içinde bir mantığı olan, gerçekçi bir programlama diline sahip olacak. Ve oyunumuz koridorlarda koşturup canavarları öldürmek üzerine değil, gemide dolaşıp bulmacaları çözme ve keşfetme mekanikleri üzerine kurulu. Bilgisayar dili de bu bulmacaları çözmenin esas noktasını oluşturuyor.

Oyunun 80’lerdeki bilimkurgu filmlerini (ya da genç neslin daha kolay anlayacağı üzere Alien: Isolation’ı) andıran grafikleri ve çevre tasarımı oldukça güzel görünüyor doğrusu. TARTARUS bir aksilik olmazsa 21 Kasım Perşembe günü Steam üzerinden satışa sunulacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum