Twitch Çıplaklık Kurallarını Bir Kez Daha Değiştirdi

Neyin uygun olduğuna karar veremiyorlar

Twitch geçtiğimiz aralık ayında yayınlarda "sanatsal çıplaklık betimlemesi serbest" diyerek kuralları esnettiği anda ortalık karışmıştı bildiğiniz gibi, bu yayınların 'cinsel temalar' etiketine sahip olması bile yetmedi çünkü yayıncılar bir anda bu kuralı sonuna kadar esneten yayınlar yapmaya başladılar. Twitch'in kuralları tekrar değiştirmesi sadece iki gün sürdü, yapılan değişiklikler geri alındı ve Twitch "gerçek veya kurgusal çıplaklığa kesinlikle izin verilmeyecektir" dendi.

Elbette bu da bazı yayıncıları durdurmadı. Son günlerin modası yayıncıların çeşitli eşyalar, siyah sansür bantları veya farklı kamera pozisyonları kullanarak "çıplakmış" gibi izlenim vermeleriydi. Örneğin bir kadın yayıncı göğüslerinin üzerine siyah bant çekince sanki aslında çıplakmış ama sansürleniyormuş gibi duruyordu. Halbuki bu yayınlarda yayıncılar içlerine mutlaka giysi giymiş oluyor, ama bu giysiler bant altında kaldığı için göze çıplaklarmış gibi geliyordu.

Twitch buna da bir son verme niyetinde ve çıplaklık kurallarını buna uygun olarak yeniden değiştirdi:

Yayıncıların cinsel organlarını veya kalçalarını göstermek de dahil olmak üzere tamamen veya kısmen çıplak olmalarına izin vermiyoruz. Yayıncıların, göğüslerini veya cinsel organlarını nesnelerle veya sansür bantlarıyla örtmek gibi dvranışlarla tamamen veya kısmen çıplak olduklarını ima etmelerine de izin vermiyoruz. Kapatılmış olsa da cinsel organların dış hatlarının belli olacak şekilde görünmesine izin vermiyoruz. Çıplak veya kısmen çıplak küçüklerin yayınlanması, bağlamdan bağımsız olarak her zaman yasaktır.

Kadın yayıncıların meme uçlarını kapatmalarını ve göğüs altlarını göstermemelerini rica ediyoruz. Bu örtünme gereklilikleri yerine getirildiği ve yayıncının kıyafet giydiği açıkça görüldüğü sürece dekolte konusunda herhangi bir sınır yoktur.

Tüm yayıncılar için, kalçalarınızdan leğen kemiğinizin ve kalçanızın altına kadar uzanan alanı örtmelisiniz.

Bu arada uygun kıyafet istisnası da devam ediyor. Yani yayıncılar yakınlarında bir havuz, küvet veya benzer bir şey varsa bikini veya mayo giyebiliyorlar. Yine de bu durumda da giydikleri giysilerin saydam olmaması gerekiyor :)

Bakalım Twitch bir sonraki kurallarda bir sonra esnetme veya daraltmayı ne zaman yapacak, yayıncılar bu kuralları esnetecek açıkları ne zaman bulacaklar?

YORUMLAR
Atlas Estrella
4 Ocak 2024 13:57

Vay arkadaş, millet ne kadar meraklıymış orasını burasını göstermeye...

Parolamı Unuttum