Ubisoft, Assassin's Creed Valhalla'daki Engelli Ayrımcılığı İçin Özür Diledi

Tartışma yaratan cümle değiştirilecek

Assassin's Creed Valhalla dün itibariyle oyuncularla buluştu ve inceleme puanları da genel olarak oldukça iyi. Gülhis de incelemesinde "Assassin's Creed serisi Odyssey ile evrilmişti, şimdi de her şey rayına giriyor" diyerek oyuna 8 vermişti, incelememizi hemen şuradan okuyabilirsiniz.

Oyunun yorumları iyi olsa da, eleştiriler de yok değil, bunların en farklısı da "oyun erişilebirliği" sitesi Can I Play That?'in kurucusu Courtney Craven'den geldi. Craven "bunu Assassin's Creed Valhalla izlenimlerimde yazmamış olsam da, belirtilmesi gereken bir durum olduğunu düşünüyorum. Aşağıda gördüğünüz, oyundaki bir karakter tanıtımı. Surattaki farklılıklardan bu şekilde bahsedilmesi kesinlikle kabul edilemez. Oyun yazarları bundan daha iyi iş çıkarmalı" demiş.

"Çocukluğunda geçirdiği bir kazada korkunç biçimde yanan Eorforwine, birileri onun şekli bozulmuş yüzünü görür diye ölesiye korkuyor. Öfkesini, şiddet nöbetleriyle yatıştırıyor" diyor karakter açıklamasında.

Craven'ın bu tweet'i oldukça olumsuz tepkiler aldı, Craven önce hesabını gizliye aldı, sonra da aldığı ters mesajları paylaşmaya başladı. Aralarında "senin gibiler toplumun yüz karası, var olmayan sorunlar hakkında şikayet edip duruyorsun" diyenler de, "bu sadece bir oyun" diyenler de var. Craven, kendi kız arkadaşının da benzer bir yanık kurbanı olduğunu ve uzun yıllar boyunca yaralarından utandığını eklemiş.

Ancak Ubisoft bu eleştiriyi dikkate alarak doğrudan özür diledi. "Buna dikkat çektiğiniz için teşekkür ederiz - bu cümleden dolayı kasıtsız biçimde engelli ayrımcılığı yapıldığı için özür diliyoruz. Bu cümleyi ilk güncellemeyle oyundan kaldıracağız" diyen Ubisoft, bu tür eleştirileri dikkate aldığını gösteriyor.

YORUMLAR
cavegamer3530
13 Kasım 2020 10:40

Boş işler duyar kasmaya çalışıyorlar 

Parolamı Unuttum