Ubisoft, Bu Sefer De Toplu Dava Riskiyle Karşı Karşıya

Sular bir türlü durulmuyor...

Son zamanlarda Ubisoft cephesinden yeni bir haberin gelmediği gün geçmiyor gibi, ne dersiniz? Bu sefer de potansiyel bir toplu dava durumuyla karşı karşıya olduklarına dair bir haber var.

Ubisoft'a yönlendirilen suçlama, kullanıcı bilgilerinin izinsiz bir şekilde Meta'yla paylaşılmış olması. Sorunun kaynağında Meta'nın Pixel adlı aracının Ubisoft tarafından kullanılması yatıyor.

CourtListener'da paylaşılan dava metnine göre; Ubisoft, Meta'nın "internet sitenizde reklamlarınızın etkinliğini ve ziyaretçilerin sitenizde gerçekleştirdiği eylemleri (örneğin bir sayfayı ziyaret etmek veya sepetlerine bir ürün eklemek gibi) daha iyi anlamanıza yardımcı olabilecek bir kod parçası" olarak tanımladığı Pixel adlı aracı kullanıyor. Tahmin edilebileceği gibi bu da Ubisoft Store ve Ubisoft+ kullanıcılarının bilgilerinin Meta tarafından işlendiği anlamına geliyor. 

Dava dilekçesinde kullanıcılardan bu konuyla ilgili herhangi bir izin alınmaksızın yapılan işlemin çeşitli yasaları ihlal ettiğine dikkat çekilerek kullanıcıların zararlarının tazmin edilmesi ve Ubisoft'un Pixel adlı aracı kullanmayı bırakması veya kullanıcıların verilerini paylaşmak için onay almasını zorunlu kılan bir karar alınması talep ediliyor.

Kullanıcı onayı ile ilgili bölüm işin kolay kısmı. Üyelik sözleşmesine bununla ilgili bir hüküm getirirler, olur biter. Fakat işin içine tazminat girerse işler nereye varır, bunu söylemek güç. 

Son dönemde yaşananlar dikkate alındığında, Ubisoft'ta bir şeylerin yolunda gitmediği aşikar. Şirkette bir yönetim krizi var gibi görünüyor. Alınan birçok hatalı karar, yapılan yanlışlar, oyun dünyasının en önemli firmalarından birisinin gözlerimizin önünde eriyip gitmesine yol açıyor. Umarım en kısa sürede toparlarlar ve daha uzun yıllar Ubisoft oyunlarını oynamaya devam ederiz.

YORUMLAR
Atlas Estrella
10 Ekim 2024 15:34

Ubisoft deyince aklıma hala Child of Light geliyor, Assasins Creed gelmiyor.

Parolamı Unuttum