Ubisoft, Çevre Farkındalığını Artırmak İçin Oyundaki Ormanları Yakacak

Sanal dünyada vahşi yangın!

Ülkemiz sınırları içerisinde en büyük dert "hayatta kalmak" olduğu için çevremizde yaşanan olaylara pek de tepki gösteremiyoruz. Fakat her geçen gün mevsimlerin değiştiği gerçeğini çok daha rahat anlayabiliyoruz. Sıcaklıklar şiddetle arttığı gibi, Nisan ayında kar gibi dikkat çekici doğa olayları da son yıllarda ülkemizin vazgeçilmezlerinden oldu.

Artan sıcaklıklar nedeniyle korkunç bir yangın durumu yaşamıştık geçtiğimiz yıl hatırlarsanız. Bu yıl Marmaris'te başlayan yangın kontrol altına alınmış olsa da ilerleyen günlerde büyük yangınların bir kez daha ortaya çıkması muhtemel. İşte bu değişime dikkat çekmek isteyen Ubisoft, kendi oyunu Riders Republic'te sanal yangınlar çıkartacak.

Geçtiğimiz yıl çıkış yapan oyunda toplamda 7 adet Amerikan "Ulusal Park" haritası bulunuyor. Bu haritaların pek çoğunda sanal yangınların çıktığını göreceğiz. Özellikle dünyanın en uzun ağaçlarının bulunduğu Sequoia Ulusal Parkı'nı örnek veren Ubisoft, bu parktaki yangınları söndürmek için oyuncuların el ele vermesi gerektiğini söylüyor.

Humble, Microsoft, Sega, Sony Interactive, Unity ve Bandai Namco gibi isimler de bu etkinliğe katılacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum