Ubisoft, “Prince of Persia Remake’te Önemli Bir Eşik Aşıldı” Diyor

Geliştirme süreci Montreal Studio’da devam ediyor

Ubisoft’un son yıllardaki en sıkıntılı projelerini sıralamaya başlasak herhalde Skull & Bones sonrasında akla gelecek ilk isimlerden birisi de Prince of Persia: The Sands of Time Remake olur.

Duyurulduğunda, “En sonunda Prince of Persia serisi akıllarına geldi” diye sevindirse de sonrasında paylaşılan fragmanı bazı takipçilerine “Eski hali daha güzel duruyor gibi, hiç yapmasalar mı acaba” dedirtmiş, eleştiri konusu olmuştu. Bunun üzerine Ubisoft, oyunu Hindistan stüdyolarından alıp Montreal stüdyosuna devretti. Geliştirme süreci de büyük oranda sıfırdan başlamış oldu. Haliyle bekleyiş uzadıkça uzadı.

Mayıs ayında, “Bu yıl içerisinde oyun hakkında yeni bir şeyler duymayı beklemeyin” şeklinde bir açıklama yapan Ubisoft, bir Twitter paylaşımıyla oyunun geliştirilme sürecinin yolunda ilerlediğini söyleyerek oyuna dair endişeleri bir nebze olsun gidermeye çalışıyor belli ki.

Orijinal oyunun 20. yıl dönümü vesilesiyle yapılan paylaşımın devamında “Bildiğiniz gibi Ubisoft Montreal ekibi, bu efsanevi hikayeyi yeniden tasarlıyor ve bugün projenin önemli bir kilometre taşını aştığını ve geliştirme sürecinin devam ettiğini duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Gelecekte daha fazlasını paylaşmak için sabırsızlanıyoruz” deniliyor.

Bu açıklamayı “Bu projeden vazgeçilmedi, halen oyunu geliştirmeye devam ediyoruz” şeklinde de okumak mümkün. Sonuç olarak 2020 yılında duyurulan, o zamanlar üzerinde 2,5 yıl kadar bir süredir çalışılmakta olduğu ifade edilen ve çıkış tarihi de 2021 olarak açıklanan bir oyundan bahsediyoruz. Şu anda 2024 yılında çıkıp çıkmayacağı bile belli değil.

Haliyle oyun severlerin de Ubisoft’un bazı başka projeler için yaptığı gibi bu yeniden yapımı da rafa kaldırabileceğini düşünmeleri gayet doğal. En azından şimdilik böyle bir iptal kararının alınmadığı görülüyor. Bakalım en sonunda tamamlanıp oyun severlerle buluşabilecek, daha önemlisi beğenilen bir oyun olabilecek mi.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum