Ubisoft, Rainbow Six Siege'i Güney Kore'de Bedavaya Sunacak

Espor kanadını güçlendirme girişimleri

Güney Kore'deki oyun ve oyunculuk kültürünü hepimiz az çok biliyoruz. Korelilerin pek çoğu bu kültürü 1988'den beri ülkede bulunan "PC Bang" adındaki kafelerde sürdürüyor. Bizim basitçe internet kafe olarak adlandırabileceğimiz bu kafeler, pek çok pro oyuncunun önünü açan tesisler arasında.

Ubisoft'ta Rainbow Six Siege ile bu fırsatı değerlendirmek istiyor. Bir süredir espor kanadı Avrupalı ve Amerikalı takımlar tarafından domine edilen R6, gözlerini Güney Kore'nin bu internet kafelerine çevirmiş durumda.


Daha önce Ubisoft'un yöneticisi Yves Guillemot tarafından açıklanan bu bilgi, şimdilerde R6 yapımcısı Alain Corre tarafından detaylandırıldı. Firma, Güney Kore'de bulunan herhangi bir oyuncunun en yakın internet kafeye giderek Uplay hesabını açıp oyunu oynayabileceğini açıkladı.

Bir önemli detay ise bu "PC Bang'lerin" içerisindeki lisans gerektirmeyen R6 kopyalarının, tüm operatörlere sahip olacak olması. Yani oyuncular istedikleri operatör ile istedikleri zaman oynama fırsatı bulacaklar. Corre: "Bize gösterdiğiniz destek ve sevginiz için teşekkür ederiz. Biz de size minnettarlığımızı göstermek istedik."

Bu sistemin ne zaman devreye gireceği henüz kesin olmasa da bu girişimin Güney Kore'deki pro R6 oyuncu sayısını artıracağı kesin. Keşke bu girişim sadece Güney Kore ile sınırlı kalmasa, Türkiye başta olmak üzere diğer ülkelerde de buna benzer imkanlar sunulsa güzel olmaz mıydı?

YORUMLAR
zikinu
10 Temmuz 2019 14:47

Türkiye'de espor mu var da Türkiye'ye yapacaklar?

Parolamı Unuttum