Ubisoft'tan Bu Sefer De Watch_Dogs İnteraktif Sitesi

Oyunun reklamı işte böyle yapılır.

Ubisoft, daha dün Assassin's Creed IV: Black Flag ile ilgili interaktif projesini uygulamaya sokmuştu, biz de sizinle paylaşmıştık. Ama firma, oyun serileri ile ilgili boş durmuyor ve bugün başka bir marka olan Watch_Dogs için bir site yayınladılar.

"We Are Data" (Bizler Veriyiz) adlı bu site bünyesinde üç büyük şehri barındırıyor: Berlin, Paris ve Londra. Bu şehirlerdeki trafik ışıklarını, kamusal bisiklet park alanlarını (ve asıl önemlisi) katılımcıların paylaştığı fotoğraf verilerini barındırıyor.

Firmanın ilgili kurumlardan aldıkları gerçek veriler ışığında 3 boyutlu olarak tekrar düzenlenmiş olan bu şehirler, sosyal medya kullanıcılarının katkılarıyla geliştiriliyor. Amacı, dünyada birbirine bağlı olan ve aslında bağımsız gibi görünen sistemleri gözler önüne sermek olan bu proje, aslında sadece bir reklam kampanyası da değil. Veriler elden geldiğince güncelleniyor, toplu taşımanın saatleri ya da bulunan bisiklet sayısı gibi veriler kullanıcının erişimine sunuluyor.

Proje aslında o kadar çılgın ki, tek tek tren hatlarını inceleyebiliyorsunuz, trenin ulaşmasına ne kadar süre kaldığını görebiliyorsunuz. Etraftaki CCTV (Bizdeki MOBESE sistemi) konumlarını ve blok olarak nasıl birbirine bağlı olduklarını seçebiliyorsunuz. Reklam panoları ve bu panoların günlük kaç kişi tarafından görüldüğü gibi detaylar, ya da seçilen bölgedeki insanların ortalama aylık geliri, işsizlik oranı, genel elektrik tüketimi gibi bilgiler de yine sitenin içinde olanlar.

İsterseniz Facebook hesabınızı bağlayarak arkadaşlarınızla ilgili bilgiyi sisteme aktarabiliyorsunuz ama, Türkiye'ye dair şehirler olmadığı için bizim çoğunluk olarak işimize yaramaz. Diğer konu da, Twitter üzerinden doğru hashtag'ler kullanarak siz de veri ekleyebiliyorsunuz.

Ama sadece girip bakması, incelemesi bile insanı hayretler içinde bırakıyor. Ubisoft, sen işini iyi biliyorsun. Yazının başındaki linki kaçırdıysanız, siteye buradan bakabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum