Ubisoft’un CEO’su Neden Bunca Zamandır Yeni Bir Splinter Cell Oyunu Yapmadıklarını Açıkladı

Onu bunu bırak Guillemot, ne zaman çıkacak yeni oyun:)

Splinter Cell, Ubisoft'un önemli serilerinden birisi iken uzun süredir kendisinden haber alamıyor oluşumuz dikkat çekici bir konu. Nitekim sık sık yeni bir Splinter Cell oyunu beklentisi dile getiriliyor serinin takipçileri tarafından. Ancak bugüne kadar böyle bir adım atılmış, yeni oyun duyurulmuş değil.

İşte Yves Guillemot da IGN'e verdiği röportajda bu konu ile ilgili bazı bilgilere yer vermiş ve neden 6 yıldır yeni bir Splinter Cell oyunu gelmediğini açıklamış.

Guillemot, "Yeni bir oyun yaptığınızda, insanların karşısına daha önce yaptığınız şeyden farklı bir şeyler ile çıkmanız gerekir. Son Splinter Cell oyunumuzu yaparken takipçilerin 'Şunu değiştirmeyin; şunu yapmayın, bunu yapmayın' şeklinde yoğun baskıları vardı. Bu nedenle de ekibin bir kısmı oldukça gergindi" diyor.

Guillemot, geçtiğimiz yıllarda Ubisoft bünyesindeki bazı markaların yükselişe geçtiğini ve dolayısıyla insanların da bu seriler üzerine odaklandıklarını söylüyor; buna örnek olarak da en başta Assassin's Creed serisini veriyor.

Bununla birlikte, yıllar içerisinde şartlar değişmiş durumda. Şu anda Ubisoft'ta Splinter Cell üzerine çalışan bir ekip bulunuyormuş. "Bu marka ile ilgilenen, bunun üzerinde çalışan bazı kişiler var. İleride yeni bir şeyler göreceğiz elbette, ancak şu an için daha fazla bilgi veremem" diyor Guillemot. Bu kadarıyla bile yeni oyun için kapıyı aralamış olduğunu söylemek mümkün.

Ne dersiniz E3'te Splinter Cell ile ilgili bir duyuru gelir mi? Merakla bekliyoruz. Takipteyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum