Ubisoft’un COVID-19 Dönemi Ücretsiz Oyunları 9 Milyon Kez İndirildi

Gayet yüksek bir sayı, öyle değil mi?

Ubisoft son mali brifinginde, COVID-19 salgını döneminde firma adına ne gibi gelişmeler yaşandığı ile ilgili bazı bilgilere de yer verdi. Çalışanlarının güvenliğini temin etmek için atılan adımlar yanında bu dönemde oyunculara sunulan ücretsiz oyunlar da bu bilgiler arasında yer alıyor.

Salgın nedeniyle insanların evde kalmak durumunda olması daha fazla oyun oynanması ve bunun da bir sonucu olarak oyunlara daha fazla para harcanması sonucunu beraberinde getirdi. Şüphesiz Ubisoft da bu satışlardan payını almıştır. Ancak firma bazı oyunlarını da ücretsiz bir şekilde sunarak bu sürece katkı sunmaya çalıştı.

Hatırlayacağınız üzere Child of Light, Rayman Legends ve Assassin's Creed II ücretsiz olarak dağıtıldı. Yapılan açıklamaya göre bu oyunlar toplamda 9 milyon kez indirilmiş. Son olarak Assassin's Creed Origins ve Odyssey içerisinde yer alan eğitici mod Discovery Tour da ücretsiz olarak paylaşılmıştı. Ubisoft, bazı öğretmenlerin Antik Yunan’ı anlatırken Odyssey Discovery Tour’dan istifade ettiklerini de eklemiş açıklamasına.

Görünen o ki, bu süreçten hem oyun yapımcıları hem oyun severler karlı çıkmış durumda. Önümüzdeki dönemde hangi oyunlar ücretsiz verilebilir dersiniz?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum