Ubisoft'un Kurucu Ailesi, Stüdyoyu ''Başkalarına'' Yem Etmek İstemiyor!

Marka bilinci 101

Bildiğiniz üzere oyun dünyası son aylarda devasa satın alımlar ile sarsılıyor. Dünyanın en büyük geliştiricilerinden biri olan Ubisoft’un da bazı markaların gündeminde olduğu söyleniyor son günlerde. Fakat Ubisoft’un kurucusu Guillemot ailesi, bu iddiaların köküne kibrit suyu dökmek için harekete geçti.

Seeking Alpha’nın iddiasına göre Guillemot ailesi Ubisoft’taki hanedanlığını sürdürmeye devam etmek istiyor. Sektör analizcilerine göre aile, Ubisoft’un kontrol hisselerini satın alarak diğer markaların şirketi ele geçirmesine izin vermeyecek.

Sadece bu haber bile Ubisoft’un hisselerini yüzde 11 oranında zıplattı.

Guillemot ailesi şu anda Ubisoft’un yüzde 16’sına, yönetim katındaki oyların ise yüzde 22’sine sahip. Yani ailenin, stüdyonun büyük bir kısmını alması gerekecek. Guillemot ailesi bunun için özel bir fon ile el sıkışıp Ubisoft’u bu firma üzerinden almayı deneyecek. Yani en azından iddialar öyle söylüyor…

Halihazırda Ubisoft CEO’luğunu yapan Yves Guillemot, konu hakkında sadece “Ubisoft bağımsız kalmalı” yorumunu yaparak sessizliğe büründü. Fakat ilerleyen günlerde oyun dünyasını sarsacak bir haber ile bir kez daha gündeme oturabilir Guillemot ailesi.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum