Ukrayna'daki Savaş Football Manager 22'ye De Yansıdı

Rusya, FM22'de de yaptırım yedi

Football Manager 22 bildiğiniz gibi gerçek hayata son derece yakın bir menajerlik oyunu ve gerçek futbol dünyasındaki değişimleri de güncellemelerle sürekli olarak oyuna yansıtarak mümkün olduğunca otantik bir deneyim sunmaya çalışıyor. Gerçek dünyada büyük olaylar meydana geldiğinde (Brexit ve Covid-19 salgını akla gelen ilk ikisi) bunun oyundaki etkileri de büyük oluyor.

İşte Ukrayna - Rusya arasındaki savaş da bu büyük olaylardan biri ve gerçek dünyadaki bu gelişmeler, kış güncellemesiyle Football Manager 22'ye de yansıdı. Normalde transfer sezonu diğerlerine göre daha geç kapanan liglerin ve turnuvaların transfer faaliyetlerinin yansıtıldığı ve SiGames'in deyişiyle "hala devam eden küçük oyun sorunlarının düzeltildiği" bir toplama çalışması olan bu yama, bu yıl daha derin değişiklikler getiriyor.

Miles Jacobson imzasıyla yayınlanan yazıda bu değişiklikler şöyle açıklanıyor:

Takımlarda, liglerde ve federasyonlarda gerçek hayatta bir değişiklik olduğunda bunu oyuna yansıtacak değişiklikler yaptık (bazı oyuncuların ve çalışanların kulüplerinden ayrılması dahil). Ancak önemli bir istisna dışında; Ukrayna ligi gerçek hayatta askıya alındı ancak oyunda hala tamamen oynanabilir durumda.

Kariyerinizde belki birkaç sene ilerlediğiniz bir oyun kaydıyla devam etmek isterseniz Rusya ve Belarus kulüplerinin uluslararası turnuva maçlarını tarafsız sahada oynaması dışında çok fazla bir fark görmeyebilirsiniz.

Ancak yeni bir kariyere başlamak isterseniz çok daha fazla değişiklik olduğunu fark edeceksiniz. İlk olarak, Rus kulüpleri artık Avrupa turnuvalarına katılamayacak ve hiçbir Rus milli takımı uluslararası turnuvalara, elemelere veya hazırlık maçlarına katılamayacak.

Yeni kayıtlar için yapılan bir başka değişiklikle Ukraynalı oyuncular üç sezon (oyun içi) boyunca AB vatandaşı muamelesi görecek. Bu, savaştan kaçan Ukraynalıların vize veya çalışma iznine ihtiyaç duymadan AB'de üç yıla kadar özgürce çalışabilecekleri gerçek hayattaki durumu yansıtıyor.

Ayrıca, bir kulüp sahibine karşı gerçek hayatta yaptırım uygulandıysa bu yaptırımlar yeni kayıtlarda oyuna da yansıtılacak (elimizden geldiğince). Bunun zaten satılık olan bir kulüp için geçerli olduğu durumlarda genellikle ilk oynanan sezonda kulüp üzerinde anlaşmaya varılır (bu da yaptırımların kaldırılmasıyla sonuçlanır). Yeni kariyerlerdeki bir diğer gözle görülür değişiklik de mevcut durum nedeniyle gerçek dünyadaki sponsorluklarda yapılan herhangi bir değişikliğin oyuna yansımasıdır.

Onlarca yıldır War Child'ı destekleyen bir organizasyon olarak tabii ki savaşa göz yumamayız. Bu kuralları biz koymadık ancak gerçek dünyadaki değişiklikleri mümkün olduğunca oyuna yansıtmanın önemli olduğunu düşünüyoruz çünkü aksi takdirde artık gerçek dünyanın bir simülasyonu olamayız.

Güncelleme ilk olarak Epic Store, Steam ve Microsoft Store'da (oyunun mevcut olduğu PC ve Xbox platformları) kullanıma sunuldu, önümüzdeki günlerde tüm farklı formatlar için piyasaya sürülecek.

YORUMLAR
doksanlariozleyenadam
25 Mart 2022 18:16

Bunları bırak dostoyevski falan yaptirim yiyor gercekten akil alir gibi degil

Parolamı Unuttum