Unutulmaz Oyun Müzikleri: Command & Conquer: Red Alert – Hell March

Şu müziği duyup da orduları yürütmemek elde mi?

[ Haftalık Unutulmaz Oyun Müzikleri köşemizde hafızalarımızdan çıkmak bilmeyen, hepimizde derin izler ve tatlı anılar bırakan oyun müziklerini birlikte hatırlıyoruz. ]

Strateji oyunları denildiğinde akla gelen klasik seriler vardır; Dune, Age of Empires, Command & Conquer gibi. Ve tabii bir de Command & Conquer: Red Alert serisi var. Yola ana serinin bir yan oyunu gibi çıksa da, sonrasında özerkliğini ilan etmiş, çok beğenilen oyun markalarından birisi haline gelmişti. Bugün halen kendinden bahsettirmesi, yeniden yapımlarının ve yeni oyunlarının beklenmesi kesinlikle boşa değil. Oyuna dair pek çok şey övülebilir, methiyeler düzülebilir, özlemle anlatılabilir. Ama bunlar yapılırken unutulmaması gereken bir şey de hey duyduğumuzda kanımızı kaynatan Hell March olsa gerek :)

Command & Conquer: Red Alert / Frank Klepacki – Hell March

Ana seriden ayrılıp farklı bir kulvarda ilerleyen Red Alert’in ilk oyunu 1996 yılında bizlerle buluşmuştu. Oyunun başında Einstein’ın zaman yolculuğu yapıp Hitler’i tarihten sildiğini görüyorduk. Amaç insanlığı 2 Dünya Savaşı’nın yol açtığı yıkımdan kurtarmaktı, ama ortaya çıkan tablo çok farklıydı. Sovyetler inanılmaz bir güce ulaşıyor ve Avrupa’yı adım adım işgal etmeye başlıyordu. Biz de ister Sovyetlerle oynayarak Batı’nın tabutuna son çiviyi çakmaya, ister Müttefiklerle oynayarak Sovyet işgalini durdurmaya çalışıyorduk.

Oyun hem ara sahneleriyle hem hikayesiyle hem sonradan hafızalarımıza kazınacak birimleriyle bir klasik olmayı başarıp unutulmaz strateji oyunları arasında yerini almıştı. Oyunun en çok öne çıkan detaylarından biri de müzikleriydi ve bunlardan birisi oyunun imzası haline gelecekti: Hell March.

Henüz Red Alert oynamamışlardansanız parçayı duyduğunuzda siz de hak vereceksinizdir (oynamış olanlar zaten gayet iyi biliyor:)), bu parçanın ritmi tam da oyunun yaşatmak istediği duyguları, harekete geçirmek istediği dürtüleri hedef almış gibiydi. Ve o hedefi on ikiden vuruyordu. Kendinizi bir ordunun başında hayal etmek, bir general olduğunuzu hissetmek için bundan daha iyi bir parça bulunabilir miydi acaba, emin değilim.

Bana göre Diablo için Tristram neyse, Red Alert serisi için de Hell March odur. Nitekim yine Diablo örneğinde Tristram parçasının seri boyunca yoluna devam etmesi gibi Red Alert serisinde de bu parça tekrar tekrar karşımıza çıkıyor, yeni oyunlarda yeni bir haliyle işitiyorduk. Değişmeyen bir şey vardı; bu parçayı duydukça kanımızın kaynaması, hırslanmamız ve o gazla düşmanın üzerine saldırmamız :)

YORUMLAR
creepylord
16 Eylül 2019 12:04

Kirov Reporting!

Decypher
15 Eylül 2019 00:46

Ordular, ilk hedefiniz Nod'dur, ileri!

Heavy metal sevmeyenlere metal sevdiren müziktir bu :)

Parolamı Unuttum