Valorant Champions 2023’ün Şampiyonu Evil Geniuses Oldu

Şampiyonların şampiyonu Evil Geniuses, kupayı kendi evinde kaldırdı

Sadece en iyilerin kapıştığı Valorant Champions 2023, ya da bu sene için benim demek istediğim haliyle “cluch’lar turnuvası” :P, Amerika Los Angeles’te gerçekleştirildi. Grup aşamalarının 6-13 Ağustos, Playoff’ların da 16 Ağustos’ta başladığı turnuva 26 Ağustos tarihinde Paper Rex Valorant (PRX) ve Evil Geniuses’in (EG) er meydanına çıkmasıyla son buldu. Kendi yerel liginde üçüncü olan takım Evil Geniuses, 3-1’lik skorla şampiyonluk kupasını kaldıran isim oldu.

Üçüncü Valorant Champions’in (kısaca VCT 2023), playoff’ları Shrine Auditorium Fuar Salonu’nda oynanırken son dört maç KIA Forum’da oynandı. Hatırlatmak gerekirse geçen seneki Valorant Champions; İstanbul Maslak’ta, Volkswagen Arena’da oynanmıştı.

Üst grup finallerinde PRX, EG’yi 2-1 yenerek alt gruba göndermişti. EG alt gruptaki rakibi ve aynı zamanda geçen seneki şampiyon LOUD’u 3-2 yenerek yeniden final şansı elde etti. Şimdi gelelim neden bu seneki turnuvaya “cluch’lar turnuvası” dediğime. Bu seneki turnuva maçlarının hemen hemen hepsi inanılmaz heyecanlıydı. Birçok kalp ritmi bozan cluch’lara tanık olsak da EG’li oyuncu C0M kelimenin tam anlamıyla döktürdü. Daha finalin ilk maçında bile cluch’a şahit olduk.

PRX’in seçtiği ilk harita Split idi ve turnuvanın finali PRX’in saldırması, EG’nin savunmasıyla başladı. Oyunun ilk yarısında PRX arayı oldukça açmış olmasına rağmen ikinci yarısında EG mühim bir seri yakaladı. PRX’in seçtiği haritadan 13-10’luk skorla EG ilk oyundan galip ayrıldı. EG, ikinci maça büyük bir övgüvenle çıkıp rakibini küçük görmüş olacak ki ikinci oyunda, Ascent haritasında PRX, peş peşe dört el aldı. Bu momentumu kırmak ve strateji geliştirmek için EG mola almak zorunda kaldı. Mola iyi gelmiş olacak ki ikinci oyun 4-2’yle devam etti.

4-2’den sonra PRX de mola almayı tercih etti. Ayrıca 7. rauntta C0M, Sova ultisiyle 2 kill alsa da PRX durumu 5-2’ye getirdi. PRX devre arasına 7-5’lik skorla girmesine rağmen maçın ikinci yarısında EG neredeyse maçı çeviriyordu ama 13-11’lik skorla PRX genel durumu 1-1’e getirerek şampiyonluk mücadelesinde önemli bir isim olduğunu kanıtlamış oldu.

Üçüncü maç Bind haritasında oynandı. EG ilk üç raundu aldığında “Geçen maçtaki senaryo yeniden mi yaşanıyor?” sorusu akıllara geldi fakat PRX durumu 3-1’e getirmeye başardı. Ne yazık ki bu rüzgarı arkasına alamayan PRX, 4-1’ten sonra mola almak zorunda kaldı. EG inanılmaz dominant bir oyunla durumu 7-1’e getirerek PRX’in ikinci molayı da almasına neden oldu. Bu dominasyon maçın geneline hakim oldu ve EG 13-5 skorla durumu 2-1’e getirdi.

Bir önceki maç PRX için çok kötü geçmesine rağmen bu durum takımın dinamiğini etkilememiş olacak ki dördüncü oyunun ilk raundunu kazanarak başladı. Rauntları kazanan takımın yeni bir silah alışverişi yapmadan elindeki silahlarla oynamaya çalıştığı “bonus” adı verilen bu stratejik rauntta PRX, 3 kill aldı fakat bu oyun, raundu kazanmaya yetmedi.

5. rauntta EG Boostio şahane bir “bela” atmış olsa da oyun uzunca bir süre dengeli gitti. 13. raunttan 16. raunta kadar EG bir seri yakaladı ama 17. rauntu PRX kazanarak bu seriyi bozdu. EG, özellikle Jawgemo, geç oyunda kusursuza yakın bir performans sergileyerek durumu 12-9’a kadar getirerek tek raunta kupa kaldırmayı zorladı. PRX sadece 1 raunt savunma yapabildi ve 13-10’luk skorla EG, genel skoru 3-1’e getirerek şampiyon oldu.

EG’nin şampiyonluğu göğüslediği maçta takım; Astra, Skye, Killjoy, Viper ve Raze seçimlerini tercih etti. Valorant Champions 2024, Madrid’te gerçekleşecek ve iki Türk espor takımı, BBL ile FUT, bu turnuvaya dahil olacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum