Valorant'ın Konsol Versiyonu İhtimaller Dahilinde

Riot Games prototip üzerinde çalışıyor

Geçtiğimiz günlerde resmi çıkışını gerçekleştiren Valorant son zamanların hakkında en çok konuşulan rekabetçi oyunlardan birisi. Özellikle Counter-Strike: Global Offensive'e kuvvetli bir rakip olarak gösterilen oyun şu an için sadece PC'de mevcut, ancak bu durum gelecekte değişebilir.

Riot Games'ten Anna Donlon, GameSpot'a verdiği röportajda stüdyonun Valorant'ı diğer platformlara da taşıma planı olup olmadığına, bunun şu anda prototipi üzerinde çalıştıklarını söyleyerek cevap vermiş. Donlon, oyunun oynanma şeklinin konsol oynanışına tam anlamıyla çevrilip çevrilemeyeceği konusunda kararsız olduklarını da ekliyor.

Valorant'ın özünde rekabetçi oynanışının bulunduğu söyleyen Donlon, tasarımcıların PC oyuncularının konsol oyuncuları üzerinde haksız bir avantaj sahibi olacağından endişe ettiklerini belirtiyor. Gerçekten de bu tür oyunları klavye ve fareyle oynamak ile kontrolcüyle oynamak arasında dağlar kadar fark var. Riot Games, oyunlarının tüm platformlarda aynı deneyimi sunmasını istiyor.

"Bu deneyimi diğer platformlarda da sunabileceğimizi hissedersek bunu kesinlikle yapacağız. Ama Valorant'ın belli bir oynanış türünü ve belli bir tür deneyimi ön plana çıkarmasını istiyoruz" diyor Donlon.

Kendisinin söylediklerinden Riot Games'in Valorant'ın konsol versiyonunu ihtimaller dahilinde tuttuğunu, ancak şu an buna odaklanmadıkları anlamını çıkarmak mümkün. Sonuçta Valorant'ın PlayStation ve Xbox platformları için kapıyı açık bıraktığını söyleyebiliriz.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum