Valve, Artık Geliştiricilerin Steam'de Diğer Platformların Reklamını Yapmasını İstemiyor

Topluluk merkezi kuralları değişti

Valve, Topluluk Merkezi kurallarında ufak bir değişikliğe giderek geliştiricilerin artık oyun sayfalarında yaptıkları duyurularda, oyunun Steam dışındaki platformlardaki versiyonlarının reklamının yapılmasını istemediğini belirtti.

"Steam topluluğunu kullanarak oyunumun Steam dışındaki versiyonlarından haberdar edebilir miyim?" sorusu altına eklenen cevapta "Steam yoluyla dağıttığınız oyunlarda ve Steam üzerinden kurduğunuz iletişimlerde sadece Steam versiyonunun reklamını yapabilir, diğer dağıtım kanallarının reklamını yapamazsınız. Bu durum hem oyununuzun full versiyonu, hem de hazırdaki versiyonu değiştiren içerik yamaları için geçerlidir" şeklinde bir cümle bulunuyor artık.

Aslında Steam'in böyle bir kural değişikliğe gitmesi çok da tuhaf değil, çünkü özellikle de Steam'de henüz çıkışını gerçekleştirmemiş ama sayfası açılmış oyunlarda diğer platformlardaki (örneğin Epic Games Store veya GoG mağazaları, ya da PS4, Xbox One gibi konsollar) versiyonlar tanıtılıyordu. Örneğin Epic Games Store'da bir topluluk merkezi olmadığından, oyuncular oyunla ilgili tartışmaları da Steam'in topluluk merkezi ve oyun sayfasında yayınlanan haberler üzerinden sürdürüyorlardı.

Bu değişiklik muhtemelen diğer platformların da Steam benzeri topluluk araçlarını uygulamaya sokmasını teşvik edecek. Ama bu tür bir değişiklik gerekli miydi derseniz, orası soru işareti.

YORUMLAR
sSnake
18 Ağustos 2020 19:29

Piyasa kızıştı artık. Bu bence daha çok Epic Store'a karşı geliştirilen bir hamle. Sonuçta konsollar daha önceden de vardı ve geliştiriciler konsol versiyonlarına ait reklam yaparlardı.

Parolamı Unuttum