Valve, Grand Prix Etkinliğinin Yarattığı Kafa Karışıklığı İçin Özür Diledi

Bedava oyun kapanlar kafa karışıklığını umursamamıştır

Steam yaz indirimlerinin mini oyunu Grand Prix daha ilk gününden itibaren kafaları bir hayli karıştırdı. İlk önce kuralların ne olduğunu pek anlamadık, oyuncular istek listelerindeki bir oyunu kazanacaklarını duyunca özellikle de indie oyunları listelerinden çıkararak AAA oyunlarla doldurdular. Sonra Valve bu konuda bir açıklama yaptı, 'yahu oyun falan çıkarmayın, istediğiniz oyunları ilk 3 sıraya çıkarın yeter" dedi. Grand Prix kurallarını sadeleştirecek adımlar attı güya ama yine de neler oluyor tam anlamadık.

12 günün dokuzunu Corgi takımı kazandı, her ne kadar Valve aralarda birkaç kural değişikliği yaparak takımlar arasına denge getirmeye çalışsa da başarılı olamadı ve Corgi takımı ezici üstünlüğünü devam ettirdi (nedense).

> Steam'in Grand Prix Etkinliği Bağımsız Geliştiricilerin Tepkisini Çekti

Kısacası anlamsız ve zevksiz bir etkinliği geride bırakmış olduk. Benim için iyice anlamsız oldu, çünkü 14600 puan toplayabildim ve uzun süre puanlarımla birbirimize boş boş bakıştık (15 bin puanda 10 lira indirim kazanılıyordu bildiğiniz gibi).


Valve, etkinliğin ardından şu açıklamayı yaptı:

"Grand Prix'ye katılan herkese teşekkürler. Yarış boyunca bazı beklenmeyen engellerle karşılaştığımızın farkındayız. Bunları elimizden geldiğince düzeltmeye çalıştık ancak bir dahaki sefere sizi bir yarışa davet ettiğimizde yolu sizin için mümkün olduğunca daha iyi bir şekilde kaymak gibi tutacağız"

"Katılan kullanıcıları ödüllendirmek adına Steam Grand Prix'sine katılım gösteren rastgele 5,000 kullanıcıyı seçtik ve onlara istek listelerinin en üstünde yer alan oyunlarını verdik. Rastgele seçilen kullanıcılar hediyelerini Steam Grand Prix'nin sona ermesinin ardından 48 saat içinde alacaktır."

Seçilen kullanıcılar istek listelerinin tepesindeki oyunlardan birini değil, üçünü birden kazandılar. Bu ödülleri kazanan birkaç kişiye denk geldim, elbette onlar Grand Prix'i güzel hatırlayacaklardır ama geri kalan kullanıcılar için hiç de güzel bir etkinlik olmadı sonuçta.

 

YORUMLAR
allalla
9 Temmuz 2019 16:49

ben başından beri Corgi takımındaydım ama hava aldım 25K puanın üzerinde puan harcamama rağmen.Bana göre çok boş ve saçma sapan bir etkinlik oldu. Kazansaydım birşeyler, muhtemelen olmazdı öyle tabi :)

The Shadow
9 Temmuz 2019 15:50

Sürekli Corgi takımının galip gelmesinin nedeni, milletin Reddit üzerinden anlaşıp etkinlik başlarken bu takıma katılmaları.

anonymous
9 Temmuz 2019 15:04

O 5.000 kisi ekstradan verilecek. Normal Corgi'den kazananlar ilk 3, normal Tortoise'den kazananlar ilk 2, normal Hare'den kazananlar ilk 1 oyununu alip bitecekti, 1000'er kisi hepsinden. Valve ekstradan 5000 kisi secmis her takimdan, hangi takim oldugu fark etmeksizin, ilk oyunlarini vermis.Ben odul sistemini anladim da puan sistemini anlamamistim. Maksimum puan nedir, mesela asagida gorev yapiyoruz ama puanlarimizin hepsini alamiyoruz yarisi boost etmek icin, veya diger takimlari yavaslatmak falan vardi onlari nasil elde ediyoruz hicbir fikrim yok.

Decypher
anonymous
9 Temmuz 2019 15:27

O 5000 kişi ekstradan verildi bile zaten, o yüzden 'kazandılar2 dedim. Ama gördüğüm kadarıyla o 5000'lik ekstra gruba sadece ilk oyunları değil, özür maiyetinde ilk 3 oyunları vermiş (ekran görüntüleri gördüm). Yani bu etkinlik sadece onlara yaramış gibi görünüyor :)

sSnake
Decypher
9 Temmuz 2019 18:36

Özür mahiyetinde zaten kazananlara ekstradan oyun dağıtmak yerine en azından herkese Valve Pack dağıtsalardı mesela. Maksat iyi niyet göstergesi. Hem kimseye ceplerinden para vermelerine gerek kalmazdı.


Parolamı Unuttum