Valve, Steam'in Öneri Algoritmasını Değiştirmeye Hazırlanıyor

Beklenen değişim geliyor

Valve, Steam kullanıcılarının belli bir kısmı üzerinde yürüttüğü çalışmanın sonuna geldi. Bugünden itibaren Steam önerilenler listenizde popüler oyunlardan çok, seveceğiniz oyunlara rastlamaya başlayacaksınız.

Henüz bu sistemin nasıl çalışacağı ya da değişkenlerinin ne olduğu belirtilmedi. Öte yandan Valve'ın yaptığı açıklamaya göre sorunun asıl nedeni "etiket" sistemindeki bug'lardan kaynaklı. "Şu Etikete Sahip Oyunları Oynadınız" sisteminin, "En Çok Satan" etiketine daha fazla öncelik verdiğini belirten firma, popülaritenin ölçülmesini sağlayan süreyi de uzatmış. Bu sayede oyunların önerilenler kısmında kalma süreleri de etkilenecek.


Görünüşe göre bu yeni sistem şimdiden meyvelerini vermeye başlamış. Yeni güncellemeleri birkaç haftadır Steam'in yüzde 5'lik kesimi üzerinde test ettiğini açıklayan firma, bu grubun önerilen oyunlara tıklama şansının yüzde 15 oranında artış gösterdiğini gözlemlemiş. Bu da tekil oyunların mağaza sayfalarının incelenmesinde yüzde 75'lik bir artışı tetiklemiş. 

Tabi ki bu değişimin yapımcıları direkt olarak etkileyeceği ortada. Hatırlarsanız dün, platformdaki bağımsız oyunların satışlarının yüzde 70 oranında azaldığını belirtmiştik. Eğer yeni sistem Valve'ın umut ettiği gibi çalışırsa bu durumu yavaşlatabilir hatta tersine bile çevirebilir.

Valve'ın konu hakkında yaptığı açıklama ise şöyle: "Kişiselleştirmenin artışı mağaza sayfasında daha fazla çeşitlilik olacağı anlamına geliyor. Kullanıcı deneyimleri ise bu çeşitliliğin arasında eşit şekilde dağılacak."

Firmanın açıklamalarına göre Steam üzerinde birkaç test daha yürütülüyor. Bakalım önümüzdeki günlerde yaşanan değişiklikler Steam'in genel işleyişini nasıl etkileyecek

YORUMLAR
Anravs
13 Eylül 2019 16:07

Demek artık yüzüne bile bakmayacağım oyunlar Steam'de karşıma çıkmayacak, ha? İyi haber.

Parolamı Unuttum