Valve'ın VR Sistemi Index Yok Satıyor!

Alyx'in gelişi satışları artırdı

Valve'ın Index adını verdiği VR sistemi tanıtıldığı günden beri ortalama üstü bir performans yakalayarak firmanın beklentilerini aşmış ve taleplerin karşılanma sürecinin uzamasına sebep olmuştu. Fakat Road to VR'ın araştırmasına göre şu an Valve'ın Index VR stoklarının çoğu tükenmiş durumda.

Tabi ki Half-Life: Alyx'in tanıtılmasının bu satışlardaki payı büyük. 13 senenin ardından gelen yeni bir Half-Life oyunu VR sektörünü hızlandıracak gibi görünüyor. Bildiğiniz üzere Half-Life: Alyx'in, Index kullanıcılarına ücretsiz olacağı da daha önce duyurulmuştu.

Index'in uluslarası satış sayfalarında "satın al" butonuna erişilemiyor. Valve bunun yerine "bildirim gönder" butonu yerleştirerek halihazırda bulunan tüm Index setlerinin tükenmiş olduğunu doğrulamış. Öte yandan gelen bilgilere göre Japonya pazarında hala Index VR bulunabiliyor.

Setin stoklarının tükenmiş olması ikinci el piyasasını da hareketlendirmiş. Index VR, Amazon üzerinde 2300 dolar gibi bir fiyata satın alınabiliyor. Bu da ikinci el Index VR setlerini sıfır setlerin iki katından daha pahalı yapıyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum