Valve'ın Yeni Projesi Counter-Strike 2 Olabilir Mi?

İddialar çok ciddi

Counter-Strike'ın geleceği ile ilgili sohbetlerde her zaman Valve'ın CS:GO'nun devamı için bir süre daha bekleyeceğini iddia ediyorum. Çünkü sizin de bildiğiniz gibi bu yıl 11. yaşına basan oyun, altın çağlarını yaşıyor. Oyuncu sayılarında rekor üstüne rekor kıran CS:GO'dan vazgeçmenin Valve'a hiçbir faydası yok elbette.

Lakin buna inananlar olarak yanılıyor olabiliriz. Henüz geçtiğimiz gün ortaya atılan iddialara göre yeni bir Global Offensive oyunu yolda! CS topluluğunun en güvenilir isimlerinden olan "gabefollower", geçtiğimiz günlerde NVIDIA'nın yeni sürücü güncellemesi içerisinde ilginç detaylar fark etti.

Yazılım içerisinde "csgo2.exe" ve "cs2.exe" gibi dosyalar bulunuyor. 

Henüz bu tartışmalar devam ederken CS topluluğunun yine yakından tanıdığı gazeteci Richard Lewis'ten bir nevi doğrulama geldi. Lewis, yeni yazısında Valve içerisinde Counter-Strike 2 olarak tanımlanan bir projenin "kısa süre içerisinde tanıtılacağını" ifade ediyor.

Bu projenin detayları belli değil elbette. Fakat görünüşe bakılırsa CS:GO alemi Source 2 motoruna geçiş yapacak. Bu nedenle bu projeyi "yeni bir oyun" olarak nitelendirmek zor bana göre. Yani sadece grafiksel anlamda değişiklikler yaşanarak oyunun pek çok sorun yaşamasına neden olan motoru yenilenecek. 

Önümüzdeki günlerde proje hakkında daha fazla detay açıklanacaktır.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum