Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2, Az Kalsın İptal Ediliyormuş

Bardağın dolu tarafından bakarsak halen geliştiriliyor

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2’nin geliştirilme süreci tam bir yılan hikayesine döndü. Erteleme üstüne erteleme gördü, çıkış tarihi halen belirsiz. Projenin önemli isimleri ayrıldı. Hatta geliştirici Hardsui Labs ile yollar ayrıldı; anlaşma sağlanan yeni stüdyo da açıklanmadı. Yani, bu oyundan ümidi kesmemiz için ellerinden geleni yaptılar. Paradox CEO’su Fredrik Wester’in bir röportajda aktardıklarına bakılırsa, oyuna dair endişeler hiç de yersiz sayılmaz, zira neredeyse oyunun fişi çekilecekmiş.

Wester, Nyhetsbyran Direkt ile gerçekleştirdiği röportajda, oyunun ilk geliştiricisinden projeyi devraldıklarında, neredeyse oyunu iptal etme noktasına geldiklerini söylüyor.

“Orijinal geliştiriciden oyunu devraldığımızda, geliştirme sürecini sonlandırmak ya da devam ettirmek konusunda uzun bir değerlendirme sürecimiz oldu. Oyunun fişini çekmek üzereydik. Ama sonra, devam etmemiz konusunda ikna edici bir zemine sahip olduğumuzu gördük; oyuncuların beklentilerini karşılayabilecek, iyi bir oyun yapabileceğimiz konusunda umutluyuz” diyor Wester.

Bloodlines 2, Hardsuit Labs tarafından geliştirilmekteyken, bu yılın başında hem oyunun ertelendiği duyuruldu hem de yeni bir stüdyo ile anlaşıldığı. Oyunun yeni geliştiricisi açıklanmasa da Wester “çok meşhur ve yetenekli bir geliştirici” olduğunu söylüyor.

Bu açıklamalar, oyuna dair soru işaretlerini gidermekten çok endişelerin haklılığını teyit eder nitelikte. Önümüzdeki dönemde bu endişeleri giderecek bir şeyler sunabilecekler mi, oyun en sonunda 2022’de çıkış yapabilecek mi ve en önemlisi uzun süredir büyük bir hevesle bekleyen oyun severlerin bu bekleyişlerinin karşılığını verebilecek mi, bekleyip göreceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum