Vampire: The Masquerade -- Bloodlines 2'nin İlk Oynanabilir Klanı: Brujah

Seattle'ın kan emici politik gruplarından uzak durmak isteyenlere

Paradox Interactive, Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2'de katılabileceğimiz beş vampir klanından ilkini duyurdu: Brujah. Brujah çok iyi hatırlayacağınız üzere ilk Bloodlines'taki yedi oynanabilir klandan da birisiydi ve Los Angeles'ın en büyük klanıydı.

Bloodlines 2'de Brujah klanı anarşist punklar ve sorun çıkaran tipler olarak nitelendiriliyor, vampir yapılanmasını reddetmiş ve tamamen başına buyruk davranan bir klan kendileri. Zaten ilk oyunda da Anarch'lar (vampire camiasının statükosunu reddeden vampirler) özgürlüklerini Brujah'lara borçluydu. Brujah'lar undeadler arasında dövüş kulüpleri işletiyorlar ve Bloodlines 2'deki politik fraksiyonlardan tamamen uzak duruyorlar.

Bloodlines 2'ye bir Thinblood olarak başlayacağız ama daha sonra kendimize bir klan seçenerek yeni yeteneklere kavuşabileceğiz. Brujah'a katıldığımızda Potency ve Celerity disiplinlerini kullanabilmeye başlıyoruz. Potency disiplini bizim daha sert, daha kavgacı olmamızı sağlıyor. Fist of Caine yeteneği sayesinde duvarları yıkmak, düşmanları sağa sola fırlatmak mümkünken, Earthshock yeteneği sayesinde yere vurup bir şok dalgası yaratabiliyoruz.

Celerity disiplini ise karakterimize hız kazandırıyor; Unseen Storm yeteneği sayesinde istediğimiz yöne doğru dash hareketi yapabiliyor, Accelerate yeteneği sayesinde Max Payne benzeri bullet-time olayına girerek zamanı yavaşlatabiliyoruz. Daha doğrusu kendimizi hızlandırıyoruz ama etrafımızdaki zaman yavaşlamış gibi oluyor, bu yeteneğe zaten bir çok oyundan aşinayız.

Brujah yine asi bir klan olsa da Masquerade izinden gidiyorlar, yani açıktayken disiplinlerden birini kullanmanız kuralları ihlal etmeniz ve Seattle bölgesinin vampir şerifiyle aranızı bozmanız anlamına geliyor.

Paradox Interactive önümüzdeki günlerde de yeni klanları duyurmaya ve bu klanlarla kullanabileceğimiz yeni disiplinleri tanıtmaya devam edecek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum