Venom Filminde Simbiyotların Neden Dünya'ya Geldiği Belli Oldu

Venom filminde simbiyotların dünyaya geliş nedeni belli oldu. 

Venom filminin bir simbiyot özelinde (ki bu da Eddie Brock ile birleşen ve Venom olan arkadaş) geçeceği bir sır değil. Fakat filmde başka simbiyotları da görebiliriz. Filmin görsel efekt danışmanı Paul Franklin'in açıklamalarına göre filmin en başında simbiyotlar Life Foundation'ın uzayda hayat arayan bir uydusu sayesinde bulunacak. Uzayda yaşam ararken simbiyotlarla dolu bir astreoidi bulacak olan uydu, bu belayı başımıza getirecek. Simbiyotların toplanmak için can attığı ve bunun onların dünyaya geliş planları olduğunu da belirten Franklin, "Simbiyotlar uyum içerisinde yaşayabilecekleri bir ev sahibi gezegen arıyorlar, daha önce böyle bir yeri hiç bulamadılar." diye de ekledi. 

Life Foundation'ın rolü tam da burada devreye giriyor. Milyarder girişimci Carlton Crake'in kurduğu şirket insanoğlunun geleceği hakkında cevaplar bulmaya çalışacak. Prodüksiyon ekibinden Oliver Scholl'a göre;  Life Foundation aslında bir kamuflaj. Aslında faydalı bir şirket olması gerekirken, derinlere indikçe karanlık yanlarını göreceğiz. İnsanlığı ileri taşımaktansa, insanoğlu üzerinde etik olmayan deneylerine şahit olacağız. En sonunda dünyayı ele geçirmek için uzaylılarla iş birliği yapılması ise, pek sağlıklı değil. 

Fragmanlarda Life Foundation'ı insanlar üzerinde deneyler yaparken de görmüştük. Bu deneylerden birinin kurbanı da bizim baş kahramanımız Eddie Brock idi. Şimdi hal böyle olunca, biraz klişe bir şekilde ilerleyecek filmde muhakkak önemli bir dönüm noktası olacak. Acaba Venom'u bu düzene karşı savaşmaya itecek olan motivasyon ne olacak? Eddie Brock ile birleşen Venom'un mentalitesi nasıl olacak? Çizgi romanlarda görmeye alıştığımız bir anti kahraman olacak gibi duruyor, fakat oradaki simbiyot ile buradaki simbiyotun karakterleri farklı mı olacak? Böyle bir sürü soru kafalarda dolaşıyor. Net bir cevap için ise filmin çıkmasından başka şansımız yok. 

Yine Paul Franklin'in açıklamalarına göre, filmde farklı renklerdeki simbiyotları göreceğiz. Sadece şu açıklama bile bir Carnage umudu yeşertmeye yetmişti. Fakat herhangi bir resmi ağızdan filmde Carnage'in olacağını doğrulayamadık (henüz!). Benim Carnage ile ilgili umutlarım halen sürüyor, filmin sonuna kadar, hatta bitiş jeneriği sonrasına kadar bir Carnage görmek için bekleyeceğim. Filme dair beklenti çok yüksek olmasa da, filmde gözükecek bir iyi bir Carnage karakteri bütün algıyı yerle bir edebilir.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum