Veri Madencileri, RDR 2’de Meksika Haritasıyla İlgili İzler Buldu

Tekrar gündeme geliyor Meksika haritası…

RDR 2 çıktığı günden beri merak edilen konulardan birisi de ilk oyunun bir şekilde tekrar karşımıza çıkıp çıkmayacağı. İki oyunun hikayeleri arasındaki bağlantı, özellikle 2. oyunun final bölümü ve karakterler, doğal olarak ilk oyunu tekrar oynamak hevesimizi artırıyordu. Bir de bunun üzerine oyun dosyaları içerisinde bir şekilde ilk oyunla ilişkilendirilebilecek izlere rastlanınca konu gündeme geliyor. Yine benzer bir durumla karşı karşıyayız.

GTA Forums’ta VideoTech UK adlı kullanıcı tarafından yapılan paylaşımda oyunun dosyaları içerisinde Meksika haritası modellemelerinin bulunduğu söyleniyor ve buna ilişkin örnekler paylaşılıyor.

Modeller, kaplamalar, harita listesi (harita şablonları) gibi pek çok detaya ilişkin bilgiler derlenmiş söz konusu paylaşımda. İlk oyunun önemli bir bölümünde Meksika’da at koşturuyorduk. Dolayısıyla bu bilgiler, ya oyuna ilk oyunla ilgili bir şeyler ilave edilebileceği veyahut ilk oyunun yeniden yapımı için ikinci oyunun motoru ile hazır nesnelerinin kullanılabileceği fikrini getiriyor akıllara. Tabii şu aşamada makul görülen ihtimallerden birisi de RDR Online’a Meksika haritasının eklenmesi. Bir yandan da aslında oyunun içerisinde Meksika'ya geçilebildiğine ilişkin paylaşımlar var; buradan hareketle aslında bu görsellerin zaten oyunda kullanılmış olduğu iddia ediliyor; bunu da belirtmeden geçmeyelim.

Hangi ihtimalin gerçek olduğunu öğrenmek için mecburen Rockstar Games’ten bir açıklama yapılana kadar bekleyeceğiz. Takipteyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum