Warframe, Yükleme Büyüklüğünü 15 GB Küçültmeye Hazırlanıyor

Aynı hareketi CoD'dan da bekliyoruz

Yıllar içerisinde genişleyip büyüyen Warframe, artık oyuncuların bilgisayarlarında çok daha fazla yer kaplıyor. Pek çok oyuncudan olumsuz eleştiriler almaya başlayan Warframe geliştiricisi Digital Extremes, bu konuyu mercek altına alarak oyunun kapladığı alanı küçültmeye karar verdi.

Warframe geliştiricilerine göre yeni PC güncellemesi yaklaşık 6.5 GB büyüklüğünde olacak. Fakat oyuncular bu güncelleme ile oyun dosyasında 6.6 GB’lık bir hafifleme yaşayacak. Digital Extremes, oyunu küçültme planını üçe bölerek bu değişimi parça parça güncellemeler ile gerçekleştirecek ve nihayetinde de oyunun yükleme büyüklüğü neredeyse 15 GB daha az olacak.

“Oodle Texture” adı verilen bir teknoloji kullanacağını açıklayan geliştirici ekip, bu sayede grafiklerde herhangi bir downgrade yaşanmadan oyunu küçültmeyi başaracak. Digital Extremes’in ifadelerine göre oyun neredeyse yarı yarıya küçülmüş olacak.

Zaten Warframe'in blogundaki karşılaştırma resimlerine bakınca da arada hiçbir fark göremiyorsunuz, tek fark dosya büyüklüklerinin bazı durumlarda yarıdan daha küçük hale gelmesi.

Bahsi geçen güncellemelerin tamamının 2020 tamamlanmadan oyuna eklenmiş olacağını da belirtelim.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum