Advertisement

Warner Bros, Shadow of War Forthog DLC'sinden Çıkar Sağlamayacağını Açıkladı

Kötü PR diye buna denir

"Adamlar DLC yapıyor, tabi ki parayla satacak, tabi ki çıkar sağlayacaklar, ne var bunda" demiş olabilirsiniz ve koşullar farklı olsa bunda haklı olurdunuz. Ama ben size olayın çıkış noktasını anlatayım, kim haklı, kim haksız ona göre karar verelim.

Middle-Earth: Shadow of War'ın baş yapımcısı Michael Forgey (43) geçen sene kansere yenik düşerek hayatını kaybetmişti. Oyunun geliştiricisi Monolith de geçtiğimiz hafta kendisini ölümsüzleştirmek için Forgey'den esinlenilen bir Orc yarattı ve bunu Forthog Orcslayer ismindeki bir DLC olarak satışa sundu. Forgey oyunda oyuncuya yardım etmek için rasgele aralıklarla ortaya çıkacak ve devasa baltasıyla düşmanları tek hamlede öldürüverecekti. DLC'nin ismi de zaten Monolith üyelerinden oluşan müzik grubu Orc Slayer'dan geliyordu, Forgey de bu grubun bir üyesiydi.

DLC'nin fiyatı 4.99$ olarak belirlendi ve 31 Aralık 2019 tarihine kadar yapılacak her bir satışın 3.5$'ının Forgey ailesine bağışlanacağı açıklandı. Buraya kadar her şey çok güzel, çok düşünceli bir davranış.

Ancak DLC'nin fragmanında dikkat çeken bir detay vardı, daha doğrusu dikkat çekmesi zor bir ayrıntı desem daha iyi olur. Çünkü videonun sonunda ufak puntoyla yazılmış bir not bulunuyordu. Hani reklamlarda falan da alttan hızlıca geçen minik yazılar olur ya, onun gibi bir şey. Bu bilgiye göre Warner Bros Games, Forgey ailesine yalnızca Amerika'nın çoğu eyaletinden yapılan satışlardan pay aktaracaktı. Örneğin Alabama, Hawaii, Illinois, Massachusetts, Mississippi ve South Carolina eyaletleri buna dahil değildi. İşte bu noktada yeni bir soru işareti doğdu, çünkü Amerika dışından yapılacak alımlarla ilgili hiçbir bilgi yoktu; notta net biçimde Amerika'dan yapılacak alımlardan bahsediliyordu. Yani Avrupa'dan DLC'yi satın aldığınızda Forgey ailesine para gitmeyecekti, en azından oyuncular böyle düşündü.

GÜNCELLEME: Warner Bros söz konusu mesajın okunduğu DLC fragmanını YouTube'dan sildi.

WB Games'in söz konusu eyaletlerde ve diğer ülkelerde yapılacak satışlardan kar etmeye çalıştığını düşünen oyuncular seslerini sosyal medyada yükseltmeye başladılar ki bunlar arasında Jim Sterling ve John 'TotalBiscuit' Bain gibi isimler de vardı. Bazı oyuncular firmayı iletişim eksikliğiyle, bazıları ise daha ileri giderek hayatını kaybetmiş bir çalışan üzerinden para kazanmaya çalışmakla suçladılar.

Ortaya çıkan bu kaos üzerinde WB Games bugün kısa bir açıklama yaptı ve "DLC'nin satıldığı bölge neresi olursa olsun, ne Warner Bros Interactive Entertainment, ne de Monolith Forthog Orcslayer DLC'sinin satışlarından kar elde edecektir" dedi. Hatta Shadow of War'un Twitter adresinden çok sayıda kişiye bu mesaj tekrar tekrar gönderildi. 

Tüm bu gelişmeler sırasında kimse Monolith'i suçlamadı aslında, hatta bu düşünceli davranış yüzünden en çok övgüyü de onlar aldılar. Ancak Warner Bros'un sicili biraz daha kötü, özellikle de Shadow of War gibi hikaye odaklı bir oyunda mikro-alışveriş çılgınlığına kapılmaları ve parayla ork falan satacak olmaları pek de olumlu bir haber değildi. Dolayısıyla oyuncuların firmayı bu jestten de bir şekilde kazanç elde etmeye çalışmakla suçlamalarının temeli var. Neyse ki tüm bu gelişmelerden çıkan sonuç olumlu, oyuncular DLC'yi hangi ülkede satın alırlarsa alsınlar Forgey ailesi bundan payını alacak gibi görünüyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum