Wasteland 3'te Patriarch'ı Hileyle Öldürenler İçin Özel Bir Son Var

inXile bunu bile düşünmüş

inXile'ın yıllardır üzerinde çalıştığı Wastelands 3 nihayet oyuncularla buluştu ve gördüğüm kadarıyla da şimdilik gayet güzel bir deneyim sunuyor. Oyunun inceleme puan ortalamaları da hiç fena değil.

Oyunun öğreti kısımlarını geçip biraz ilerlediğinizde Colorado'ya hükmeden The Patriarch ile tanışıyorsunuz. Yani çoğu oyuncunun oyunun ilk saati içerisinde karşılaşacağı bir figür bu ve hikaye açısından da son derece önemli bir isim. Ana hikaye görevlerini size çoğunlukla Patriarch verecek.

Normalde oyunun başındaki o güçsüz halinizle Patriarch'ı ve yanındakileri öldürebilmenizin imkanı yok. Zaten bunu yapabilseniz de oyunun tüm hikayesini bozmuş olurdunuz. Ama diyelim ki hile kullandınız ve Patriarch'ı öldürdünüz. İşte o zaman da inXile'ın sizin için hazırladığı oyun sonu ekranı ve şarkıyla karşılaşıyorsunuz :)

Nick Mccormick (@FartyMcButtToot) AP değerini hex editörüyle düzenleyip azalmasını engelleyip, Patriarch'ın ve diğer adamlarının da sağlığını 1'e indirip üzerlerine el bombası atarsanız, hepsini öldürebildiğinizi bulmuş. Yani bunu gerçekleştirmenin tek yolu hile kullanmak, başka bir yolu yok. Ve bu sayede karşınıza işte o güzel ekran çıkıyor.

"Daha yeni başlamıştık ki, Patriarch'ı öldürüverdik. Devam etmemizin bir anlamı yoktu, çünkü hikayenin merkezindeki isim oydu. Evet, verdiğimiz korkunç kararlar ve rasgele şiddet gösterileri oyunu bozdu. Bu saçma son ve şarkı sizin suçunuz" diyor mesajda.

Şarkıyı da şuradan dinleyebilirsiniz :) Bu kadar ince bir detayı düşündükleri için Brian Fargo ve ekibini tebrik etmek lazım.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum