Watch Dogs: Legion Oynamadan Önce Bilmeniz Gerekenler

DedSec'te kimse yeri doldurulamaz değil

Watch Dogs: Legion iyisiyle, kötüsüyle çıkışını yaptı. Oyun serinin önceki yapımlarına göre çok daha farklı bir yapıya sahip, doğal olarak sunduğu oyun tarzı da seriye aşina oyuncuları bile afallatacak değişiklikler içeriyor. Alışma sürecinizi arttırmak adına bizler de sizin için küçük bir rehber hazırladık.

1. Permadeath açık oynayın

Oyuna başlar başlamaz size sorulacak ilk soru, diğer ajanların kalıcı olarak ölüp ölemeyecekleri olacak. Başta bu durum biraz korkutucu gelse de inanın ki durum böyle değil. Dedsec’de herkesin yerini doldurmak mümkün, şehir farklı özellik ve yeteneklere sahip özel karakterle dolu.

Legion’da karakterinizin ölme riski olması, elinizdeki bütün kaynakları kullanmanızı, araba ve yaya kaçışlar esnasında nefes nefese kalmanızı sağlayacak en önemli nedenlerden biri olacak. Kalıcı ölümler olmadan, Watch Dogs: Legion herhangi bir ortalama açık dünya oyunu olmaktan öteye gidemiyor.

Legion’da gerçek anlamda oyunu kaybetmek sadece kalıcı ölümlerle mümkün. Eğer bütün operatörleriniz ölürse oyun sona eriyor. Dolayısıyla ölen bir DedSec ajanının hemen ardından yenisini bulmaya zaman ayırmak yapacağınız en akıllıca iş olacak. Oyun boyunca çok sayıda operatörünüz yakalanacak, tutuklanacak veya kaçırılacak. Onlara çok bağlanmak yerine, benzer özellikli operatörleri cepte tutarak daha riskli karakterlere odaklanmak faydalı olacaktır.

2. Önce bölgeleri kurtarın

Legion’da Londra bölgelere ayrılmış durumda. Bölgedeki aktiviteleri yapar ve yeterince fark yaratırsanız o bölge halkının desteğini kazanıyorsunuz. Bu da size sempati duyup, size katılmaya hazır daha fazla sayıda vatandaş anlamına geliyor.

Bölgeleri kurtarmanın iki artısı daha var. Bunlardan ilki bölgeyi kurtardıktan sonra açılan özel görevler. Bu görevler hem oyunun standart hikaye görevlerine kıyasla daha özenilmiş ve ilginç oluyorlar, hem de tamamlandıklarında oldukça iyi özelliklere sahip yeni ajanları listenize katıyorlar. Spiderbot ile Big Ben’in çarkları arasında tırmanmak veya son hız giden bir arabayla propaganda işine girmek aklıma gelenlerden sadece birkaçı. Diğer avantaj ise bütün toplanabilir içeriğin kurtarılmış bölgelerde gözükmeye başlaması. Bu sayede karakterinizi çok kısa sürede üst seviye ekipman ve özelliklerle donatabilirsiniz.

3. Bütün teknoloji puanlarını toplayın

Eğer siz de benim gibi oyunlarda bir şeyler toplamayı sevmeyen oyunculardansanız, Legion için bu huyunuzu kırmanız gerekecek. Oyunda gördüğünüz turkuaz dörtgenler teknoloji puanlarını temsil ediyor. Çoğu zaman görevler esnasında ulaşması daha zor noktalara saklanan bu puanları toplamak için rotanızdan sapmaktan asla çekinmeyin. Yeteneklerinizi geliştirmek ve ileride drone’ları tamamen ele geçirebiliyor olmak, çoğunuz için oyunun kaderini değiştirecek.

4. Her zaman bir yol var

Watch Dogs: Legion’ın en güzel yanlarından biri görevleri tamamlamak için birden fazla yöntem sunuyor olması. Dilerseniz silahınızı kuşanıp bölgedeki herkesle eş zamanlı olarak çatışmaya girebilir veya yüzünüzü hiç göstermeden örümcek robot yardımıyla işinizi bitirebilirsiniz.

Görevlere başlamadan önce bölgede gözlem yapmanın da büyük faydası oluyor. Planınızı bozacak bir anti-terörizm İHA'sı veya güçlü bir düşmanı önceden görmek ibrenin bir anda sizin tarafınıza dönmesine neden oluyor. Watch Dogs’da gaz borularından elektrik panellerine kadar hemen hemen her şey potansiyel ve son derece ölümcül tuzaklar olarak işlev görüyorlar. O yüzden kamera ile gözlem yaparken bu tuzakları aktive etmek ve düşmanları bu noktalara çekerek güçlü düşmanları önceden halletmek işinizi fazlasıyla kolaylaştıracaktır. Karmaşık yapılar hakkında önceden fikir sahibi olup, plan yapabilmek de işin cabası.

5. Herkes takip edilebilir

Watch Dogs: Legion’daki kolaylıklardan biri de oyundaki her karakterin belirli bir günlük planı olması. Eğer bir karakteri gördüğünüz anda listenize eklerseniz, ertesi gün aynı saatte onu aynı yerde bulabilirsiniz. Listenize eklemediğiniz karakterler için ise size şimdiden geçmiş olsun. Karakterlerin çoğu rastgele olarak yaratıldığı için, görüş alanınızdan çıktığı gibi hayatınızdan da çıkacaklardır.

6. Gizlilik altındır

Legion’da düşmanları (ve hatta bazen sivilleri) öldürmenin ciddi cezaları yok. Yine de birbirlerini uyaran ve destek çağıran birimlerin oyunda bolca olduğunu düşünürsek, gizlilikle iş görmek her zaman daha hızlı ve efektif bir adım oluyor.

Oyunda gizlilik özellikleri güçlü çok sayıda birim var. Bunlara hiç gerek duymadan bile belirli özellikleri güçlendirerek, bütün operatörlerinizi sızmalar konusunda etkin hale getirebilirsiniz. DedSec’in sunduğu AR Cloak’un hem saklanırken hem de savaşırken kaç kere hayatımı kurtardığını inanın ben bile bilmiyorum. Çatışma esnasında canınız azalırsa, “hop” diye pelerini açıp gözden kayboluyorsunuz ve yeni bir pozisyona geçip kendinize gelebiliyorsunuz. Pelerin açıkken düşmanlar sizi hiçbir şekilde göremiyorlar. Bu sayede önlerinden yaklaşarak da onları tek hamlede yere sermek mümkün oluyor.

Yapay zekanın tehlikeli olduğu durumlardan biri de sizin bıraktığınız cesetleri bulma ihtimalleri. Siz çok sakat bir noktadaysanız başka kattaki alakasız bir cesetin bulunması çoğu zaman ajanınızın ölümüyle sonuçlanabiliyor. AR Shroud ile cesetlerin üzerine bir tür örtü örterek onları bulunmaz hale getirebiliyorsunuz. Bu örtüyü ne kadar övsem azdır; Arkamda ne var, ne oldu diye düşünmeden ilerleyebilmek hem akıl sağlığınız hem de fiziksel benliğiniz için olmazsa olmazlardan biri olacak. Tech puanlarınız yettiği anda AR Shroud’ı almanız, ne şekilde oynarsanız oynayın şart.

Elbette gizlilik için bir de susturuculu silah gerekiyor. DedSec’in sunduğu tabanca üçüncü seviye geliştirmesiyle susturucu özelliğini kazanıyor. Bu sayede size farkeden düşmanları onlar diğerlerini uyaramadan hızlıca haklamak mümkün oluyor. Bu sayede silah sesi olmadığı için gürültüye gelen kimse de olmuyor haliyle.

7. Ya oyun sonu?

Oyunun sonlarına doğru artık en büyük tehlike normal insanlardan çok Albion’un kullandığı ağır silahlara sahip robotlar oluyor. Bunları öldürmek hem zaman alıyor, hem de karşılıklı çatışmada ateş gücüyle kazanmanız mümkün olmuyor. Bu yüzden bu robotları deaktive eden veya onları kendi tarafınıza çekmeye çalışan bütün geliştirmeleri açmaya çalışın.

Bir anti terörizm robotunu veya bombalarla yüklü bir robotu ele geçirip düşmanların üzerine salmak ve sonra bölgeye bizzat gidip kalan düşmanları temizlemek oyunda ilerlemenin en rahat yolu. Belirli bölgeleri korumaya dayalı görevlerde de durum farklı değil. Karşınıza çıkan 10 küsür robottan birinin sizin tarafınızda olması bazılarının ona yönelmesini ve sizin rahat nefes almanızı sağlıyor.

8. Takım kurarken nelere dikkat etmeli?

Watchdogs Legion’da söylediğim üzere bir ana karakteriniz yok. Bunun yerine şehirlerdeki vatandaşları inceliyor ve sahip olduğu özelliklere bakarak onları davanıza dahil ediyorsunuz.  Nasıl bugün sokaktan çevireceğiniz herhangi bir kişi her işi layığıyla yapamıyorsa, bu durum oyunda da geçerli. O kişinin size katılmaya hazır olması çetenin üyesi olacağı anlamına gelmiyor.

Oyunda her vatandaşın kendilerine ait özelliği veya özellikleri var. Örneğin İnşaat işçilerinin neredeyse hemen hemen hepsi, Cargo Drone’u çağırıp ona binerek yüksek noktalara rahatlıkla ulaşabilirken bazıları buna ek olarak kumarbaz olabiliyor veya İngiliz anahtarıyla dövüşme konusunda deneyimi olabiliyor. Mükemmel karakter gibi bir kavram yok ama birden fazla iyi özellikli karakterlere denk gelmek mümkün.

Takım kurarken vereceğim ilk tavsiye mutlaka bir polis ve bir Albion özel güvenlik mensubunu ekibinizde tutmanız olacak.  Bu kişiler (genelde) hem daha iyi silahlara sahipler, hem de iş kıyafetlerini giyerek başka şartlar altında saldırıya uğrayacakları bölgelerde göreceli olarak rahatlıkla gezebiliyorlar. Elbette Polis ve Albion mensupları oyunun başında düşmanlarınız olduğu için bunu ancak “Deep Profile” özelliğiyle birlikte kullanabiliyorsunuz. Derin profilde kişinin aktiviteleri hakkında daha derin bilgilere sahip olup, belirli zamanlarda nerede olduğunu görerek bu konularda araştırma yapmak mümkün oluyor. Bundan sonra ise onun sempatisini kazanıp, “işe alma görevini” başlatmak mümkün oluyor. Üniforma ile gezmenin temel numarası düşmanların telefonlarını çaldırmaya dayalı “distract özelliğini” iyi kullanmaya bakıyor. Geçitleri ve kapıları tutan çoğu güvenlik elemanının dikkatini dağıtarak yanından geçmek mümkün.

Bazı karakterlerin ise doğrudan gizliliğe uygun özellikleri ve silahları olacak. Örneğin susturucu tabancası olan bir vatandaş bulursanız, kafasında zırhı olmayan düşmanları diğerlerine fark ettirmeden rahatlıkla haklayabilirsiniz. Casuslar mesela bu konuda muhteşemler. Casusları genel olarak MI6 binası yakınlarında veya devlet dairelerinde bulmak mümkün oluyor.

Oyunda 45 kişiye kadar üye ve potansiyel üye listeleme hakkınız var. Bu yüzden her an ölebilecek bir yaşlı teyzeyi veya yeteneksiz ama iyi giyimli karakteri listemekle ne olur vakit kaybetmeyin.

YORUMLAR
nobita88
16 Kasım 2020 06:05

Follow the State's directives issued. Everyone join hands to fight epidemics, limit moving out in the house to keep the cleanest living environment. atari breakout

Parolamı Unuttum