WB Games, Yeni Bir Batman Arkham Oyunu Üzerinde Mi Çalışıyor?

Firmanın Tweet'i ortalığı karıştırdı

WB Games'den gelen son Batman Arkham oyunu bundan tam 4 yıl önce çıkış yapmıştı. Geçtiğimiz günlerde efsanevi dedektifin 80. yaşını kutlamak amacıyla kendi hesaplarından bir tweet atan firma, Batman hayranlarının heyecanını artırmayı başardı.

WB Games Montreal ekibinin gönderdiği tweet'te bir binanın üzerine yansıtılan yarasa sinyalini görüyoruz. İlk saniyelerde çok fazla değişim yaşamayan bu sinyal, bir süre sonra garip semboller tarafından kesiliyor. Ve evet, bu sembollerin tamamının bir anlamı var.

@WBGamesMTL is proud to celebrate Batman’s 80th anniversary with rest of the world during #BatmanDay#Batman80pic.twitter.com/4VGz9kBWxj

— WB Games Montréal (@WBGamesMTL) September 22, 2019

Öncelikle neredeyse bir iblis kafasını andıran sembolden bahsedelim. Bu sembolün, Suikastçiler Birliği'nin başı Ra's al Ghul'a işaret ettiği söyleniyor. Arada göründen diğer semboller ise Batman'in yeni düşmanlarından Baykuşlar Divanı ve Talon'a ait gibi görünüyor.

Baykuşlar Divanı, Yeni 52 serisinde Batman'in en azılı düşmanlarından biri olmayı başarmıştı. Diğer düşmanlarına görece çok daha yeni olan bu konsey, Gotham'ın en köklü organizasyonlarından biri olarak tanımlanıyor. Öyle ki şehrin köklü ailelerinin büyük bir kısmı bu divanı fonlamak ve ölümsüz askerler yaratmak için uğraşıyor. Örgütün en önemli silahı ise yüzyıllardır kendilerine hizmet eden Talon.

Baykuşlar Divanı iddiaları, WB Games Montreal yapımcılarından olan "Double V'in" yaklaşık bir sene önce attığı tweet ile paralellik gösteriyor. Bu Tweet'te yapımcının Baykuşlar Divanı logolu bir t-shirt giydiği görülebiliyor.

Aslında Ra's al Ghul'un bu hikayenin içerisinde bulunması da şaşırtıcı değil. DC Comics'in "Batman vs. Robin" animasyonunda ortaya çıkan Baykuşlar Divanı hikayesinde Robin rolünü, Talia Al Ghul ve Bruce Wayne'in çocuğu olan Damian Wayne üstleniyordu. Yani ana hikayeyle pek örtüşmese de Damian'ı yeni Batman oyunu içerisinde görme şansımız bir hayli yüksek.

WB Games Montreal'in attığı Tweet'in, 2015 yılından beri gönderilen ilk tweet olduğunu belirtmekte de fayda var. Yani heyecanlanmamak elde değil.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum