Witcher Dizisinin İlk Sezonu Sadece İlk Kitaptan Faydalanmış

Kaynak çok olunca seçici davranmışlar

Netflix'in hazırladığı The Witcher dizisi hem oyunun hem de kitap serisinin hayranları tarafından merakla bekleniyor. Kaynak olarak ellerinde oldukça geniş bir evreni barındıran yapımcı ekip bu konuda seçici davranmaya özen göstermiş. Dizinin yapımcılarından Tomek Baginski, yaptığı açıklamalarda Netflix uyarlamasının sadece ilk kitabın bazı kısımlarını kullandığını belirtmiş.

ComicBook'a konuşan Baginski, "Aslına bakarsanız elimizde sekiz bölüme sığabileceğinden çok daha fazla kaynak malzemesi vardı. Biz de bu konuda oldukça hassas davrandık, hangi hikayelerin anlatılacağını özenle seçtik. Ayrıca Lauren S. Hissrich (dizinin yürütücüsü) muhteşem bir iş çıkardı. Sadece Geralt adına anlatılacak doğru hikayeleri seçmekle kalmadı üstüne Yennefer ve Ciri'ye de arkaplan hazırlamış oldu." şeklinde konuştu.

Dizide Yennefer ve Ciri'nin rolü hakkında gelen soruya ise, "Bizim amacımız her zaman daha büyük bir hikaye anlatmak. Bu sadece Geralt ve arkadaşlarıyla ilgili değil. Bu ayrıca Yennefer ile ilgili, Ciri ile de ilgili ve biz bunun farkındayız. Bizim yaptığımız bu karakterlerin altyapısını erkenden kurmak." cevabını veren Baginski, dizinin tamamen Geralt merkezli olmayabileceğini söylemiş. 

Henry Cavill'in başrolünde yer aldığı The Witcher dizisinin ilk sezonu 20 Aralık'ta Netflix üzerinden yayınlanacak. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum