WoW: Shadowlands'te Auto-Chess Benzeri Bir Mod Olacak

Takipçi ve Görev sistemi değişiyor

World of Warcraft: Shadowlands'in alfası başladı ve bu da veri madencileri harıl harıl çalışmaya başladı anlamına geliyor. Edinilen son bilgilere göre önceki dönemdeki görev masası işlevine yenilik getirecek Adventures sistemi, son zamanların yeni ve popüler oyun türü auto-battler'dan ilham alacak.

Blizzard'ın auto-battler (ya da daha çok kişinin bildiği ismiyle auto-chess) olayına aşina olduğunu biliyoruz, sonuçta Hearthstone'un Battlegrounds moduyla onlar da bu arenaya ayak basmışlar ve oyunculardan da son derece olumlu geri dönüşler almışlardı.

Adventures sistemi, Takipçi (follower) ve Görev (mission) sistemini yenileyecek ve bunun yerine geçecek. Eskisi gibi takipçiyi göreve gönder, 6 saat sonra gel, ödülünü al şeklinde değil de, daha bir stratejik bir moda dönüşecek bu sistem.

Blizzard alfadaki dosyaların büyük değişikliklere uğrayacağını bilgisini önceden vermişti, zaten veri madencilerine karşı bu tür uyarıları sıkça yapıyorlar. Bu sistem de henüz yoğun biçimde geliştirilme sürecinde ama yine de ortada bir prototip var.

Bu sistemde bir göreve göndermek için beş karakter seçeceksiniz. Her karakterin bir otomatik saldırısı ve bir veya daha fazla özel yeteneği bulunacak (AoE saldırıları, iyileştirme yeteneği gibi). Her savaş sonrası son durumu combat log yoluyla öğreneceksiniz.

Eğer Blizzard bu sistemi mobil uygulamaya da taşırsa, yani oyunda olmadığınız zamanlarda auto-chess oynamaya imkan sağlarsa bu modun iyice beğenileceğine eminim. Zaten yorumlarda da bu modun büyük bir potansiyele sahip olduğu belirtilmiş.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum