Xbox, Ara: History Untold'un Çıkış Tarihini Açıkladı

Tarih boyunca bir yolculuk

Yayıncılığını Xbox'ın yaptığı sıra tabanlı tarihi strateji oyunu Ara: History Untold 24 Eylül 2024'te çıkacak. PC için yayınlanacak olan oyun ilk günden Game Pass'teki yerini de alacak.

Oyunun geliştiricisi Oxide Games'in başkanı Marc Meyer, oyuna dair çeşitli açıklamalarda bulundu. Detayları siz de şu blog mesajında görebilirsiniz. Oyunun oynanışı "eş zamanlı sıra" olarak tanımlanıyor. "Çalışma şekli şu şekilde, siz yapacaklarınızı seçiyorsunuz, dünyanın dört bir yanındaki diğer oyuncular da aynı anda yapacaklarını seçiyor ve tüm bu seçimler birlikte sonuçlanıyor. Yani kimin ilk oynadığının bir önemi yok, herkesin yaptıkları aynı anda devreye giriyor. Yani çok oyunculu oyunu oynarken her şeyde eşit şansınız oluyor".

Meyer çok oyunculu oyun için tüm bariyerleri ortadan kaldırmayı hedeflediklerini, yani oyuncuların istedikleri sayıda oyuna istedikleri zaman girip çıkabileceklerini de söylüyor.

"Vaktiniz olduğunda sıranızı oynayabilir ve devreye alınmasını bekleyebilirsiniz. Eğer arkadaşınız daha fazla oynamamaya karar verirse yapay zeka gelip yerini alabilir. Eğer online oynuyorsanız ve oynayasınız gelmediyse bu dünyanızın sonu değil, durabilirsiniz, oynamakta olan başkalarının da oyununu bozacağınız için endişe etmenize gerek olmayacak" demiş Meyer. Açıkçası benim kafamda bu işi nasıl kotaracakları tam olarak canlanmadı ama oyun çıktığında görürüz zaten detaylarını :)

YORUMLAR
Parolamı Unuttum