xCloud Eylül'de Xbox Game Pass Yoluyla Android Cihazlara Geliyor!

İlk etapta 100'den fazla oyun desteklenecek

Geçe ay Microsoft'un xCloud'u Xbox Game Pass ile birleştirme planlarından söz etmiştik. O gün neredeyse geldi çattı, çünkü Microsoft'tan yapılan açıklamaya göre Xbox Game Pass Ultimate aboneleri 15 Eylül'den itibaren ilk etapta 100'den fazla oyunu Android cihazlarında oynamaya başlayabilecekler.

Bu servis ilk olarak aralarında Amerika, Avrupa ve Asya'dan isimlerin bulunduğu 22 ülkede başlayacak ve kolayca tahmin edebileceğiniz üzere bu ülkeler arasında şimdilik Türkiye yok. Bu servis sayesinde Halo: The Master Chief Collection, Destiny 2, Forza Horizon 4, The Outer Worlds, Yakuza Kiwami 2 gibi oyunları doğrudan Android telefon ve tabletlerde oynamaya başlayabileceksiniz. Xbox, kendi stüdyolarından çıkan tüm birinci parti oyunları ilk günden itibaren bulut üzerinden sunmayı hedefliyor, yani Game Pass aboneleri bu oyunları ekstra bir ücret olmaksızın mobil cihazlarda oynayabilecekler.

Xbox dışında hangi cihazı kullanıyor olursanız olun, profiliniz, arkadaş listeniz, başarımlarınız vs de ortak kullanılacak.

Microsoft, bulut oyunculuk için özel tasarlanmış aksesuarlar için Razer, PowerA, 8BitDo ve Nacon'la ortak çalışmalar yürürüyor. Ancak sahip olduğunuz Xbox One Bluetooth Wireless ve PlayStation DualShock 4 kontrolcülerini de doğrudan kullanmanız mümkün.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum