xCloud, Eylül Ayında Xbox Game Pass ile Birleşiyor

Game Pass Ultimate abonelerinin erişimine sunulacak

Microsoft tarafından paylaşılan yeni bilgilere göre; Xbox’ın oyun yayın (streaming) servisi xCloud, Eylül ayından itibaren Xbox Game Pass içerisine dahil olacak. Duyuruda, Xbox Game Pass Ultimate abonelerinin ek bir ücret ödemeden xCloud erişimine sahip olacakları da belirtilmiş durumda.

Microsoft, daha önce xCloud’un bu yıl içerisinde Game Pass’in bir parçası haline geleceği bilgisini paylaşmıştı, ancak bunun ne zaman olacağı ve Game Pass’in hangi versiyonuna ekleneceği belli değildi. Bu duyuruyla birlikte, bu sorular da cevaplarını bulmuş oldu.

xCloud ile, cep telefonunuzdan veya tabletinizden de Xbox oyunlarını oynama imkanı sunuluyor. Halihazırda xCloud’un deneme aşamasına dahil olan 50 kadar oyun mevcut ve bu sayı önümüzdeki dönemde 100’e çıkacak. Bu sayede Halo, Dragon Age Inquisition, Destiny 2 gibi oyunları mobil olarak da oynayabileceksiniz.

Game Pass’in mevcut haliyle gayet makul bir abonelik sistemi olduğunu söyleyebilirim kendi adıma. Ultimate abonelik belki biraz pahalı gelebilir tabii. Ama hem Xbox hem de PC’den bu oyunlara erişebildiğiniz, üzerine bir de Eylül ayıyla birlikte xCloud imkanından da yararlanabileceğiniz düşünüldüğünde, neredeyse 1 AAA oyun fiyatına 1 yıllık abonelik ücreti ödeyip bu imkanı değerlendirmek, böylece Microsoft birinci parti oyunlarını çıktığı gün hem PC hem Xbox’ta oynayabilmek, bunun haricinde de geniş bir oyun kütüphanesine erişebilmek bence makul bir tercih. Yine de son söz sizlerin.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum