Advertisement

Xbox Games Showcase 2024 – Tüm Fragmanlar

Nasıl bir programdı öyle!

Merakla beklenen Xbox Showcase etkinliği dün akşam gerçekleştirildi sevgili Oyungezerler. Ve bana soracak olursanız muhteşem bir gösterim oldu. 30 fragmanla resmen şov yaptı Xbox. Hangi birini nasıl anlatsam bilemiyorum, o yüzden lafı daha fazla uzatmadan hemen fragmanlara geçiyorum. Bakalım sizin favoriniz hangisi (veya hangileri) olacak…

Call of Duty Black Ops 6

Programın başlangıcını Call of Duty ile yaptılar, beni benden aldılar :) Evet, CoD serisi son yıllarda eleştirilecek çok malzeme verdi – ki yeri geldikçe ben de eleştiriyorum zaten. Gelin görün ki, heyecanlanmaktan da alıkoyamıyorum kendimi. 1990’larda geçen bir hikâye anlatacak. Detayları programın sonunda paylaşıldı. İyice havaya girdik.

25 Ekim’de oyun severlerle buluşmaya hazırlanıyor. Çıkış gününde Game Pass kütüphanesine eklenecek ilk CoD oyunu olacak. Yüzümüzü güldüren bir başka detay :)

Doom The Dark Ages

CoD ile açılışı yaptılar ama orada durmaya niyetleri yoktu elbette. Gayet gaz bir fragmanla Doom The Dark Ages’i selamladık. “Bu işi biliyorlar” dedirtmiyor mu sizce de? Doom The Dark Ages, 2025’te geliyor. Ve elbette çıkış gününde Game Pass’te.

State of Decay 3

Zombili bir oyun gösterilmeye başlanınca ve işin içinde bir de ekip çalışması olduğunu görünce hangi oyunun gelmekte olduğunu tahmin etmek zor olmasa gerek. State of Decay 3’ün çıkış tarihi henüz belli değil. Ama çıkış gününde Game Pass’te yerini alacağını biliyoruz.

Dragon Age: The Veilguard

Gecenin beklenen videolarından birisiydi yeni Dragon Age oyununun fragmanı. Ve tabii gaza getirenler arasında da yerini aldı sanki, ne dersiniz? Program öncesinde isminin değişerek geleceği söyleniyordu, öyle de oldu. Fakat iddia edildiği gibi Dragon Age 4 olarak değil de Dragon Age: The Veilguard adıyla çıktı karşımıza. Sonbaharda oyun severlerle buluşmaya hazırlanıyor. Büyük bir merakla bekliyoruz kendisini, yakından takipteyiz.

Bu arada oynanış videosu da yarın gösterilecek, onu da araya sıkıştırmış olayım.

Starfield: Shattered Space

Starfield da ek paketiyle programda yerini aldı. Beklendiği kadar iyi bir çıkış yapmadığı ortada. Bu durumu ek içeriklerle toparlayabilecek mi, bunu önümüzdeki dönemde göreceğiz. Bu konuda ilk atılan adımlardan birisi de Shattered Space olacak. Bu yıl içerisinde geleceği söyleniyor. Aynı zamanda an itibariyle yeni içeriklerin oyuna eklendiği de açıklandı. Bakalım Starfield küllerinden doğmayı başarabilecek mi.

Fallout: Vault 76 – Skyline Valley

Fallout dizisinin rüzgarıyla serinin nasıl popüler bir hal aldığı malum. Hazır böyle bir fırsat yakalamışken Fallout 76’yı hareketlendirecek bir şeyler yapalım demişler, Skyline Valley güncellemesini duyurdular. 12 Haziran’da geliyor. 2025’in ilk aylarından itibaren Ghoul olarak oynayabileceğimiz de belirtildi.

Clair Obscur: Expedition 33

Program ilk gösterimler açısından da eli bol bir program oldu. Bu ilk gösterimlerden birisi de Clair Obscur: Expedition 33 fragmanıydı. RYO severlerin takip listelerine alabilecekleri bir oyun daha var artık. Sandfall Interactive’in çıkış oyunu olacak, bakalım nasıl bir performans sergileyecekler. Bunun cevabını önümüzdeki yıl alacağı. Çıkış gününde Game Pass’te.

South of Midnight

Sevdiğim fragmanlardan bir diğeri (-ki programda bunlardan bolca vardı :)) South of Midnight’tan geldi. İlk gördüğümüzde daha karanlık bir tonu vardı, bu seferse renkli bir başlangıç yaptılar fragmana. Sonrasında da oyunun aksiyon kısımlarından ufak bir kesit paylaştılar. Normalde bu yıl içerisinde bekliyordu sanki, en azından benim aklımda öyle kalmış. Ama 2025 oyunları arasında olacağı açıklandı. Duyurusunda da belirtilmişti, çıkış gününde Game Pass oyunları arasına katılacak.

World of Warcraft: The War Within

World of Warcraft da yeni genişleme paketiyle karşımızdaydı. The War Within’in çıkış tarihi ilan edildi, 26 Ağustos’ta geliyor. Bakalım nasıl bir performans sergileyecek.

Metal Gear Solid Δ: Snake Eater

İşte gaza geldiğim bir başka fragman. Bahane bulunabilecek çok nokta bulunabilir, eleştirmek istendiğinde birçok şey sıralanabilir belki. Ama elimde değil, bu oyunu görünce ister istemez gaza geliyorum, hatta adını duymak bile yetiyor bana :) Çıkış tarihinin halen açıklanmaması bir tık üzdü tabii. Yine de bu dört gözle beklediğimiz gerçeğini değiştirmiyor.

Sea of Thieves

PS’e gelişi oyuncu sayılarında yine bir hareketlenme yaşanmasını sağladı. Yeni sezon da bu hareketlenmeye katkı sunmaya hazırlanıyor. 13. Sezon, 25 Temmuz’da bizlerle olacak. Yelken açmaya hazır mıyız?

Flintlock: The Siege of Dawn

Birkaç ertelemenin ardından en sonunda geliyor. Bu yılın soulslikeları (gerçi kendileri soulslite demeyi tercih etmişler, vardır bir bildikleri) arasında dikkat çekenlerden olabilecek mi, yakında hep beraber göreceğiz. Çıkış tarihi ilan edildi, 18 Temmuz’da geliyor. Çıkış gününde Game Pass’te.

Age of Mythology Retold

Kendimi şanslı hissetmemi sağlayan oyunlardandır Age of Mythology. Çıktığı dönemlerde nasıl da keyifle oynamıştık, üzerine ne sohbetler etmiştik... Uzun bir aradan sonra yeniden oyun severlerle buluşmaya hazırlanıyor. 4 Eylül’de bizlerle olacak ve tabii ki o da çıkış gününde Game Pass’te.

Perfect Dark

Uzun süredir beklediğimiz oyunlardan birisiydi. En sonunda kendisini gösterdi, ilk oynanış videosuyla arz-ı endam etti. Eski dostumuz Perfect Dark ile yeniden buluşacağımız tarih henüz açıklanmadı ama onun da çıkış gününde Game Pass’te olacağını biliyoruz.

Diablo IV: Vessel of Hatred

Diablo 4: Vessel of Hatred’dan bir sinematik fragman geldi ve çıkış tarihi ilan edildi, 8 Ekim’de geliyor. Bana göre, Blizzard sinematik fragmanlar konusunda oldum olası iyi iş çıkarmıştır. Bu da öyle bir fragmandı bence, siz ne dersiniz?

Fable

Eğlenceli fragmanlardan birisiyle karşınızdayız şimdi de. Çıksa da oynasak artık diyorduk, 2025’e kaldı. Olsun yine de bir başka eski dostumuzu da yeniden görmüş olduk bu program vesilesiyle. Yeni Fable oyununu oynayabilmek için dişimizi biraz daha sıkacağız, ne yapalım.

FragPunk

Bir ilk gösterim daha. FragPunk, 5’e 5 kapışmalara dalacağınız bir oyun. Kart mekanikleri, karikatürize karakterler, temposu yüksek aksiyonla eğlenceli bir oyun olacakmış gibi görünüyor. 2025’te gelecek.

Winter Burrow

Bitti mi bitmedi, yine bir ilk gösterim :) Minik farelerimiz kendilerine sıcak bir yuva kurmaya çalışıyorlar. Ama tabii bu hiç de kolay değil. Bir yandan kışın soğuğu bir yandan koca baykuşun oluşturduğu tehditle başa çıkmak zorundalar. Winter Burrow, 2025’in başlarında gelecek ve gelişiyle birlikte Game Pass’te de yerini alacak.

Mixtape

Program biter, ilk gösterimler bitmez :) Mixtape de programda ilk gösterimiyle yer alan oyunlardan bir diğeri oldu. The Artful Escape’i oynadıysanız ve beğendiyseniz, bu oyunu da takip listenize alabilirsiniz. Geliştirici ekip Beethoven & Dinosaur yine müzikle iç içe geçen bir oyun yapıyormuş gibi görünüyor. Önümüzdeki yıl bizlerle. Ve bu oyun da çıkış gününde Game Pass’te.

Microsoft Flight Simulator 2024

Ekranda Asobo Studio yazısını görünce zaten hangi oyunun geldiğini anlamak çok da zor olmasa gerek. Yine ve yeniden bir Microsoft Flight Simulator oyunu. Bu alanda bir numara diyebilir miyiz, bence diyebiliriz, zaten aklıma başka örnek de gelmiyor :) Çıkış tarihi 19 Kasım. Elbette bu da Game Pass oyunu.

The Elder Scrolls Online

“Ne ara 10 yıl olmuş yahu” dedirtti. Zaman gerçekten de hızla akıp gidiyor demek ki. The Elder Scrolls Online, 10. yılını kutlarken, kısa bir süreliğine tüm ek paket içerikleri ücretsiz olarak oynanabilecek. Gold Road da 18 Haziran’da geliyor.

Life is Strange: Double Exposure

Max Caulfield, yeni bir macerayla geri dönüyor. Paralel evrenlerde aynı anda bir cinayeti engellemeye ve arkadaşı Safi’yi kurtarmaya çalışacak bu macerada. Life is Strange: Double Exposure, 29 Ekim’de geliyor. Geldiği gibi de Game Pass’te yerini alıyor.

Indiana Jones and the Great Circle

Birinci şahıs bakış açısıyla oynanacak olması (en azından oyuncuların bir kısmında) bir miktar hayal kırıklığı yaratmış olsa da yıllar sonra yeni bir Indiana Jones oyununun gelecek olması her hâlükârda heyecanlandırıyor. Halen net bir çıkış tarihi yok, ama bu yıl içerisinde geleceği söylenmekte. Ve tabii ki çıkış gününde Game Pass’te.

Mecha Break

Çok oyunculu bir mecha oyunu olan Mecha BREAK, oynanış videosuyla programda yerini aldı. Bu da 2025’te geliyor. Beta testi de Ağustos ayında yapılacak, ilginizi çekiyorsa göz atmayı düşünebilirsiniz.

Wuchang: Fallen Feathers

Programın ilk duyurularından birisi olan Wuchang, tahmin edilebileceği gibi Çin’den geliyor. Soulslike türündeki oyun, Ming Hanedanı’nın son dönemlerinde geçecek bir hikâye anlatacak bizlere. 2025’te çıkacak oyunlardan bir diğeri. Ve o da Game Pass’te.

Avowed

Bir önceki fragmanı kimilerinde hayal kırıklığı yarattı, kimileri beğendi. Bu sefer de hızlıca göz atmış olduk Avowed’un dünyasına. Halen net bir çıkış tarihi yok, 2024’te geleceği söyleniyor. Bakalım nasıl olacak.

Atomfall

Bir başka ilk gösterim fragmanı. Rebellion tarafından geliştirilen Atomfall, hayatta kalma – aksiyon tarzında bir oyun olacak. Nükleer bir felaket sonrasında Britanya topraklarında hayatta kalmaya çalışacaksınız. Bu oyun da 2025’te geliyor, geldiği gibi de Game Pass oyunları arasında yerini alıyor.

Assassin's Creed Shadows

Ubisoft da kendi gösteriminde önce Xbox Games Showcase’te Assassin's Creed Shadows fragmanıyla yerini aldı. Bildiğimiz gibi 15 Kasım’da geliyor. Bakalım Japonya’ya yolculuğumuz nasıl olacak.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

Benim için bu yılın en çok beklenen oyunlarından. Zorlu şartlarda geliştiriliyor, çok erteleme gördü, belki çıktığında sorunları da olacak. Ama yine de oynanması gereken oyunlar listemde yer alıyor. Yıllar süren bekleyişin arından 5 Eylül’de geliyor. Geldiği gibi Game Pass’te de yerini alacak.

Gears of War: E-Day

Gecenin son fragmanı yine bir ilk gösterimdi, Gears of War: E-Day resmen duyuruldu. Arka planda hafif hafif çalan “Mad World” ile nostalji yaptırmayı başardı. Eski dostlarımız Marcus Fenix ve Dom Santiago’yu görünce de duygulanmadım değil. Ne zaman geleceği henüz belli değil, ama şimdiden takip listemde yerini aldığını söyleyebilirim.

 

YORUMLAR
omrkcmn
12 Haziran 2024 10:05

Xbox markası eski güzel günlerine dönüyor sanırım. Sony'nin saçma sapan programından daha güzel bir şovdu. Microsoft işi çözüyor gibi. Olay bu kadar basit: oyun. Biz donanım istemiyoruz kardeşim. Oyun sun oynayalım.

Parolamı Unuttum