Xbox Live Gold, Yerini Game Pass Core’a Bırakacak

Beklenen oluyor

Günümüzde Game Pass çok baskın bir hale gelmiş olsa da bundan sadece birkaç yıl önce Xbox kullanıcıları için abonelik denildiğinde akla gelen şey Xbox Live idi. Ama artık Xbox Live Gold için son günlere girilmiş gibi görünüyor.

Kore merkezli bir forumda paylaşılan iddialara göre (-ki bu iddiaların kaynağının da Windows Central olduğu söyleniyor, kaynak olarak verilen bağlantıdaki sayfa kaldırılmış durumda); 21 yılın ardından “Xbox Live” sonlandırılıyor; 1 Eylül’den itibaren Xbox Live Gold’un yerini Xbox Game Pass Core alacak.

Live Gold’da olduğu gibi Xbox oyuncularının online oyunlara girmek için Core’a abone olmaları gerekecek. Fiyatlandırma da zaten Live Gold ile aynı şekilde belirlenmiş.

Core’da 25’ten fazla Game Pass oyununun yer alacağı da belirtiliyor. Listede yer alacak oyunlar Among Us, Descenders, Dishonored 2, DOOM Eternal, Fable Anniversary, Fallout 4, Fallout 76, Forza Horizon 4, Gears 5, Grounded, Halo 5: Guardians, Halo Wars 2, Hellblade: Senua's Sacrifice, Human Fall Flat, INSIDE, Ori and the Will of the Wisps, Psychonauts 2, State of Decay 2, The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited şeklinde sıralanırken önümüzdeki aylarda bunlara yenilerinin de ekleneceği not edilmiş.

Live Gold ile ücretsiz oyun uygulamasına da 1 Eylül itibariyle son verilecek. Daha önce Live Gold ile ücretsiz olarak alınan oyunlar, kullanıcıların hesabında yer almaya devam edecek.

Aslında bu gelişme çok da sürpriz sayılmaz, zaten ne zamandır böyle bir şey olabileceği konuşuluyordu. Görülen o ki, Live Gold'un önünde yaklaşık 1,5 aylık bir süre kalmış artık.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum