Xbox'ta Deprem: Phil Spencer Görevi Bırakıyor, Sarah Bond İstifa Etti

Yönetici kadrosu tamamen değişiyor

Microsoft Gaming CEO'su Phil Spencer, pazartesi günü itibarıyla Microsoft'taki görevinden emekli olacağını açıkladı. Daha önceleri Spencer'ın yerine geçecek isim olarak gösterilen Xbox başkanı Sarah Bond ise istifa etti.

Microsoft CEO'su Satya Nadella haberi bir memo ile duyurdu: "Phil'e olağanüstü liderliği ve ortaklığı için teşekkür etmek istiyorum. Phil Microsoft'ta geçirdiği 38, Oyun kısmını yöneterek geçirdiği 12 yıl içinde yaptığımız şeyleri ve nasıl yaptığımızı yeniden tanımladı."

1988 yılında Microsoft’a stajyer olarak giren ve 38 yıllık kariyerinin ardından şirketin oyun tarafının en tepesine kadar yükselen Spencer’ın ayrılık haberi oldukça şok edici olmuşken, Xbox başkanı Sarah Bond'un istifa haberi Xbox adına ciddi bir kayıp.

Microsoft Gaming'in yeni CEO'su ise daha önce oyun tarafında herhangi bir deneyimi bulunmayan, Microsoft'un CoreAI bölümünün başkanı Asha Sharma. Sharma ilk icraat olarak Xbox Game Studios patronu Matt Booty'i Xbox CCO'luğuna (Chief Content Officer) terfi ettirdi.

Sharma daha önceden Facebook'un sahibi Meta'da çalışmıştı ve Instacart'ın da eski COO'suydu. Sharma'nın Microsoft'a katılışı ise sadece iki yıl önce. Önceliklerinin "harika oyunlar" olacağını vurgulayan Sharma, "Unutulmaz karakterler, bizi duygulandıran hikayeler, yenilikçi oynanış ve yaratıcı mükemmeliyet. Stüdyolarımızı güçlendireceğiz, ikonik markalara yatırım yapacağız ve cesur yeni fikirleri destekleyeceğiz" şeklinde bir memo yayınlamış.

Sharma, Matt Booty’nin terfisinin de bu vizyonun bir parçası olduğunu belirtti ve Xbox’ın geri dönüşünü planladıklarını söyledi. Bu geri dönüşün temelinde ise konsolun yer alacağını özellikle vurguladı. En dikkat çekici sözlerinden biri ise şu oldu: "Kısa vadeli verimlilik peşinde koşmayacağız ya da ekosistemimizi ruhsuz yapay zeka çöplüğüyle doldurmayacağız. Oyunlar sanattır ve her zaman insanlar tarafından, bizim sunduğumuz en yenilikçi teknolojilerle üretilecektir." Matt Booty de kendi mesajında Sharma ile çalışmaktan heyecan duyduğunu ve önlerinde güçlü bir oyun takvimi bulunduğunu belirtti.

Tüm bu gelişmelerin en ilginç kısmı ise şu: bu haberler gelmeden sadece 3 saat önce Sarah Bond LinkedIn üzerinden Xbox içerikleri paylaşmaya devam ediyordu. Bu da istifa kararının ani alındığına işaret ediyor. Zaten Phil Spencer, Satya Nadella, Asha Sharma ve Matt Booty gelişmelerle ilgili neredeyse eş zamanlı açıklamalar yayınladılar ve çalışanları bilgilendirdiler, ama Bond herhangi bir açıklama yapmadı.

Benim tahminim bu yeniden yapılanma sürecinde Bond'a Spencer'ın görevi teklif edilmediği / verilmediği için ayrılma kararı aldığı yönünde.

Bundan sonra Xbox cephesinde neler olacağını zaman gösterecek ama açıkçası bu olanlar bana çok da ümit vermedi.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum