The Bureau: XCOM Declassified Gelişerek Geliyor

Uzun süre sessizliğe gömülen oyunda neler değişti?

2K Marin'den Alyssa Finley 2010'da ilk haberi yapılan ve oyun içi görüntüleri sunulan The Bureau: XCOM hakkında çeşitli açıklamalar yaptı.

Bunlardan ilki oyunun sessiz kaldığı tüm bu yıllar içinde evrim geçirdiğini söylemesi idi. Sanılanın aksine yeni XCOM eski halinin basit yamalanmış bir görüntüsünden ibaret olmayacak. Hatırlarsanız 2010'da oyun açıklandığında türünün FPS olduğunu görmüştük. XCOM ismi geçmişte alternatif türler ile fena harcandığından bunun da başarısız bir deneme olacağı ortak kanı olarak güçlenmiş ve akabinde oyun uzun süre sessizliğe gömülmüştü. Ardından XCOM: Enemy Unknown Remake'si raflarda yerini bulmuş ve strateji severlerin aklını başından alarak, ödülleri çantasına doldurmuştu.

Yapımcılar XCOM'un özünün strateji ile bütünleştiğini anlamış olacaklar ki yapılan açıklamaya göre The Bureau FPS olmak yerine oyunu üçüncü kişinin gözünden gördüğümüz taktiksel bir vurmaca oyunu olacak.

Finley, "Oyun tekrar ve tekrar baştan başlatılmadı. Eğer 2010'daki videolarımıza bakarsanız halen bazı düşmanların ve takım arkadaşlarının aynı kaldığını göreceksiniz," dedi.

2011'de ise sizlere Battle Focus Mod'u tanıtmıştık, savaş alanının üçüncü kişinin gözünden göründüğü, zamanı durdurabildiğiniz, çevreyi inceleyebildiğiniz, takım arkadaşlarınızı ve düşmanlarınızı tartabildiğiniz, planlayarak saldırı yaptığınız bir türdü. O günden beri bu oyun sistemini evrimleştiriyoruz.

XCOM: Enemy Unknown ve The Bureau: Xcom Declassified aynı evrende bulunuyorlar. Yeni çıkacak oyun sadece daha önceden yaşanmış olayları konu alacak. Oyun 20 Ağustos'ta PC, PS3 ve Xbox 360 için çıkmış olacak. Enemy Unknown'dan sonra eminim hepimize ilaç niyetine gelecektir.  

YORUMLAR
Parolamı Unuttum