XIII Remake'in Yapımcıları Oyunculardan Özür Diledi

Son pişmanlık bir şeye yarar mı?

Kimilerimizin gönlünde farklı bir yere sahip olan XIII'ün üstündeki kara bulutlar bir türlü dağılmıyor. Değeri ancak yıllar sonra anlaşılarak Remake versiyonuna kavuşan oyun, Steam üzerinde 563 incelemede sadece yüzde 9'luk olumlu yorum almayı başararak rekora koşuyor.

Eleştirilerin pek çoğu nişan alma mekaniklerinden, yapay zekadan, FPS düşüşlerinden ve doğru düzgün çalışmayan çoklu oyuncu modundan dem vuruyor. Fakat oyuncuların kalbini kıran asıl durum, XIII'ün kendisine has çizgi roman grafiklerinin adeta çöpe atılmış olması.

Geliştirici PlayMagic ve yapımcı Microids ekibi bu eleştirileri kabul ederek bir açıklama yayınladı. Oyunun çıkış versiyonunun "bekleneni veremediğini" belirten ortak açıklamada, "haklı eleştirilerin oldukça net şekilde" anlaşıldığının da altı çizilmiş. Oyunculara yarattıkları hayal kırıklığından ötürü üzgün olduğunu ifade eden ikili, herkesten özür dilemeyi de ihmal etmemiş.

Suçlu olarak dünya çapında süren COVID-19 salgınını işaret eden yapımcılar, bu sürecin geliştirme aşamasını etkilediğini ifade etmiş.

Yine de oyun, içerisinde bulunduğu bu kötü durumda bırakılmayacak. Geliştirici ekip oyun için hazırladıkları yeni içeriklerin yolda olduğunu hatırlatıyor. Bu içerikler kapsamında çoklu oyuncu modu elden geçirilecek ve oyuna farklı silahlar ile haritalar eklenecek.

YORUMLAR
nomadsoul
16 Kasım 2020 16:22

Bıktırdı artık şu remake çılgınlığı!

Parolamı Unuttum