Yager, Steam Yerine Epic Games'i Seçmelerinin Nedenlerini Anlattı

Spec Ops: The Line'ın geliştiricisinden inciler

Spec Ops: The Line'ın geliştiricisi olan, şu sıralar çok oyunculu FPS oyunu The Cycle üzerinde çalışan Yager bu oyunun tüm alfa testlerini Steam üzerinden gerçekleştirmiş, sonrasındaysa oyunu Epic Games Store'a taşımıştı. The Cycle, süresi belirsiz biçimde Epic Games Store'a özel olacak ve haliyle bu durum oyunu Steam üzerinden deneyen oyuncular arasında rahatsızlık yaratmıştı. Şu an The Cycle'ın Steam mağaza sayfası da kapatılmış durumda, geriye sadece Tartışmalar sayfası kaldı.

Yager'in baş yapmcısı Jonathan Lindsay, konuyla ilgili PCGamesN'ye verdiği röportajda gerekçelerini şöyle açıklamış:

"Oyunumuza Steam üzerinden başlamış, açık alfaları da aylar ve aylar ve aylar boyunca Steam üzerinden yürütmüş, Steam üzerinde büyüyen ve büyüyen ve büyüyen bir camiayla birlikte oyunlar oynamıştık. Epic'e geçmeye karar verdiğimizde -ki 2005 yılından beri Epic'in Unreal Engine motorunu kullanıyoruz, yani Avrupa'da bunu yapan en eski stüdyolardan biriyiz - bu kadar güçlü duygularla karşılaşacağımızı tahmin etmemiştik, çünkü bu geçişi ilk yapanlardan biriydik.

> Tencent Şimdi De Spec Ops: The Line'ın Geliştiricisi Yager'e Yatırım Yaptı

"Böylesine olumsuz tepkiler beklemiyoduk, mağaza değiştirmeyi bir fırsat olarak görmüştük çünkü Steam'de çok fazla rekabet var ve Epic Games Store gibi yeni bir mağazada daha görünür olacaktık. İşin bir de diğer yönü var, Epic'le çok uzun zamandır birlikte çalışıyoruz ve çok sağlam bir firma olduğunu biliyoruz, dolayısıyla bu geçiş bizim için oldukça anlamlıydı."

Lindsay, ilk aldıkları tepkilerin sürpriz olduğunu ama insanların neden kızdığını da anlayabildiğini söylüyor: "Tepkilerin böylesine kuvvetli olmasını beklemiyordum ama sanırım bunu anlayabiliyorum. Bir yanım bunu anlıyor. Bir çok kişi oyunları arkadaşlarıyla oynuyor ve bir oyun oynamak istediğinizde ve o oyun farklı bir platformdaysa ve siz Steam'deki arkadaşlarınızla oynamak istiyorsanız bu bir sorun. Ama bunu PC ve Mac durumunda da görüyorsunuz. Bu tür şeyler insanın doğasında var, spor takımları gibi.". Yalnız Lindsay'in PC ile Mac karşılaştırmasını komik bulduğumu söylemeliyim, "Mac'teki arkadaşlarımla oyun oynayamıyorum" diyenlerin sayısı muhtemelen bir elin parmağını geçmiyordur çünkü :) Steam ile Epic arasındaki durum için isabetsiz bir kıyaslama olmuş bence.

Lindsay, insanların kendi stüdyolarından çok Epic'e kızgın olduğunu, ekiplerinin bu durumdan etkilenmediğini de söylemiş: "Bunu videolardaki yorumlarda görebiliyorsunuz. Yorumlar bize değil, bir firma olarak Epic'e yöneltilmiş durumda."

Yager durumdan şimdilik pek rahatsız değil, ama oyunun 1.0 versiyonunun çıkışıyla birlikte satış rakamları ve gelirleri belli olunca doğru karar verip vermediklerini daha net olarak görecekleri de kesin.

YORUMLAR
joviancoffee
13 Şubat 2020 22:12

Sevgili Eser,

Oradaki Mac meselesinden kasıt insanların PC ile Mac'i fanatizme vardıran şekillerde karşılaştırması. Tıpkı Playstation ve XBOX'ta ya da konsol ve PC'de yaptıkları gibi. Yani kasıt insanların "birlikte oynayamıyoruz" demesi değil, platformları fanatizm içinde savunuyor olması.

Parolamı Unuttum