Yeni Assassin's Creed'in Viking Temalı Olacağı Kesinleşti Diyebiliriz

2020'de Vikinglerleyiz

Geçtiğimiz gün The Division 2'de bulunan bir poster bir sonraki Assassin's Creed oyununun Viking temalı olacağı söylentilerini doğurmuştu. Elinde Apple of Eden tutan bir vikingi gösteren poster ortaya çıkınca haliyle bunu Ubisoft'un yeni oyununa dair ipucu olarak değerlendirdik ama yne de kesin konuşmak için henüz erkendi.

Ancak Kotaku'nun stüdyo içindeki kaynaklara dayanarak verdiği rapora göre gelecek Assassin's Creed oyunu gerçekten de Viking temalı olacak, yani artık bu habere kesin gözüyle bakabiliriz. Görsel olarak For Honor'dan bir resim seçtim ama idare ediverelim.

Kotaku'nun iki farklı kaynaktan teyit ettiği bilgiye göre 2020 yılında çıkacak olan Assassin's Creed oyununun kod ismi Kingdom ve bu oyunla birlikte İskandinav topraklarına gidiyoruz. Oyunun türü hakkında hiçbir bilgi olmasa da Ubisoft'un Assassin's Creed Odyssey'in elde ettiği başarıdan da yola çıkarsak yine benzer türde bir oyunla karşımıza çıkacağını tahmin edebiliriz. Kotaku bu bilgiye The Division 2'deki poster ortaya çıkmadan aylar önce ulaşmış. Jason Schreier o dönem "çıkacak oyunlar hakkında bilgi sahibi olsalar da stüdyolarının duyuru heyecanını baltalamamak adına bu tür bilgileri paylaşmadıklarını" söylemişti, ancak The Division 2'deki sürpriz yumurta sayesinde oyunun teması zaten belli olunca bu bilgiyi daha fazla saklama gereği görmediler herhalde.

Ubisoft daha önce 2019 yılı içinde yeni bir Assassin's Creed oyunu olmayacağını söylemişti, o yüzden bu Viking oyununu 2020 yılında beklemek lazım. Tabii Ubisoft daha önce de "2018'de yeni Assassin's Creed yok" deyip sonra da ters köşe yapmıştı, bunu da unutmamak lazım.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum