Yeni Batman Oyununun E3'ü Pas Geçeceği Kesin Gibi

Hikaye sıfırlanabilirmiş... Yapmayın böyle bir şey aman diyeyim.

 Warner Bros. Montreal tarafından geliştirilen Yeni 'Batman' oyununda hikaye muhtemelen sıfırlanacak ve bir kez daha Bruce Wayne'in Batman'ini oynayacağız. 

2017'nin başlarında yaşanan bir sızıntının ardından bu yeni oyunla ilgili olarak bazı bilgiler ortaya çıkmış ve Arkham serisinin hayranları bu detaylara büyük tepki göstermişti. Sızan bilgilerde (hiçbir zaman resmi olarak onaylanmadıklarının altını çizeyim) Batman'in oğlu Damian Wayne'in ana karakter olacağı, hikayenin uzak bir gelecekte geçeceği, Batmobile yerine Batcycle (motor) kullanacağımız, çok daha canlı bir açık dünya sunan ve geliştirilebilir Batcave gibi pek çok büyük detay yer alıyordu. 

> Injustice 2 Ön Siparişe Açıldı

Ancak Damian Wayne'in Batman hayranları tarafından pek sevilmediğini düşünürsek bu oyunda onun ana karakter olarak seçilmesi de büyük bir sıkıntı yaratabilirdi zaten. Kotaku'nun tecrübeli yazarlarından Jason Schreirer, Twitter hesabı üzerinden bir hayranın "Batman'den yeni bilgi var mı? E3'te görür müyüz?" sorusuna "Bu konuda çok da umutlu olma derim. En son duyduğuma göre hikayeyi sıfırlayacaklar." yanıtını verdi.

Tabii ki Screirer'ın ağzından çıkan bu ifadeyi net bir bilgi olarak kabul edemeyiz, ancak WB Montreal'in bilgi sızdırma konusunda bir uzman olduğunu hatırlatmak isterim. Yakın zamanda Shadow of War ile ilgili olarak kaçak üstüne kaçak yaşanmıştı ve bu kaçakların izini takip ettiğimizde oyunun kalite kontrol testlerinin yapıldığı WB Montreal'e kadar uzandığını fark etmiştik. Üstelik hikayenin sıfırlandığına dair bazı bilgiler de birkaç gün önce su yüzüne çıkmış, ancak tahmin edebileceğiniz gibi Warner Bros. bu konu hakkında sessiz kalmayı tercih etmişti.

Yeni bir Batman oyunu yapılacaksa tercihim Batman: Beyond hikayesine yer verilmesi olur açıkçası. Hem Bruce Wayne'i bu sefer akıl hocası rolünde görmüş oluruz, hem de Terry de harika bir Batman'di. Üstelik uzak gelecekte geçen bir hikaye, yepyeni teknolojiler ve pek çok oyuncunun ilk kez karşılacağı oldukça ilginç düşmanları vardı Terry'nin. Nemesis sistemine sahip olan, fütüristik bir Gotham'da geçen bir Batman hikayesine asla hayır demem. 

Eh haliyle hikayenin sıfırdan yazılacak olması (tabii bu iddialar doğruysa) oyunun geliştirilme sürecini de zora sokan bir detay. Stüdyonun E3 2017'ye bir şeyler yetiştirebileceğini sanmıyorum. Damian Wayne'i genel kitlenin aksine sevsem de güçlü bir hikayeyi sırtına alıp taşıyabilecek bir karakter olduğuna inanmıyorum. Terry McGinnis bu iş için biçilmiş kaftan bence. Bakalım yakın gelecekte Batman ile ilgili ne tip haberler göreceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum