Capcom'un İşten Çıkarmaları Sonucunda Yeni Dead Rising Beklenenden Küçük Olacak

Capcom'dan Dead Rising kıyımı

Sosyal medyadan yayılan ve Capcom için çalışan anonim bir kaynağın da teyit ettiğine göre Capcom yaklaşık olarak elli çalışanını işten çıkardı. Bunun sonucunda henüz ismi açıklanmayan bir projenin iptal edildiği ve stüdyonun yeni Dead Rising oyununda küçülmeye gidildiği söyleniyor.

İşten çıkarmaların gerçekleştiği yer Capcom'un Kanada'daki Vancouver stüdyosu. LinkedIn'deki bilgilere göre normalde 250 çalışanı bulunan stüdyodaki elli kişinin işine son verilmiş. Capcom Vancouver, Dead Rising 2'den beri seriyi geliştiren stüdyoydu.

> Capcom, Gerçek Dünya Canavarlarıyla İlgili Kanıt Bulana 50.000 € Ödül Veriyor

İptal edildiği açıklanan isimsiz proje henüz prototip halindeymiş ve New York'un alternatif bir versiyonunda geçecek olan, üçüncü şahıs bir aksiyon macera oyunuymuş. Oyun erken aşamada iptal edildiği için stüdyo elbette bundan etkilenmeyecek ama işten çıkarmaların yeni Dead Rising oyunu üzerindeki etkisinin çok daha ciddi olacağını yapılan açıklamalardan anlayabiliyoruz.

Dead Rising 4 basından genel olarak ortalama eleştiriler almıştı ve not ortalaması da 70'ler civarındaydı. Ancak oyun hem satış hedeflerine ulaşmayı becerememiş, serinin hayranlarınca da çok fazla beğenilmemişti. Görünüşe göre Dead Rising 5 için yapılan planlar oyunun fazla büyük olmasına neden olmuş ve bu yüzden Capcom oyunun yeniden yapılandırılmasını istemiş. Ancak beşte biri işten çıkarılan bir stüdyonun elinden nasıl bir iş çıkacağını ancak oyun çıktığında görebileceğiz. Görünüşe göre artık Dead Rising serisi Capcom'un önceliklerinden biri değil.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum