Yeni Fallout 76 Yamasıyla Gelen Hatalar Oyuncuları İsyan Ettirdi

Düzeltmeye çalışırken daha beter hale getirmişler

Bethesda oyunlarının çıkışlarında hatalar olmasına alışığız, bunlar genellikle zaman içerisinde düzeltiliyor ve bir süre sonra oyunlar ciddi biçimde güzelleşmiş oluyorlar. Bir de bunun tersi var tabii, Fallout 76 örneğinde olduğu gibi.

Bethesda'nın yayınladığı yeni Fallout 76 güncellemesi özellikle de yeni oyuncuların oyun deneyimini güzelleştirmeyi hedefliyordu ancak görünen o ki tam olarak test edilmeden yayınlanan bu güncelleme düzelttiğinden fazlasını bozmuş durumda.

Örneğin şu an Whitesprings'te sizi girdiğiniz anda öldüren bir bölge bulunuyormuş. Güncellemede efsanevi eşyaların düşüşüyle ilgili sıkıntıların da çözüldüğü yazıyor ama gelen raporlara göre efsanevi eşya işi daha da kötüye gitmiş durumda, bazı oyuncular sayısız düşman farmladıklarını ancak tek bir efsanevi eşyanın bile düşmediğini söylüyorlar örneğin. Uzun süre oynanan tüm online oyunlarda olduğu gibi Fallout 76'da da bazı oyuncular zamanlarının önemli bir kısmını efsanevi eşyalar toplamak için yüksel levelli yaratıkları defalarca öldürerek harcıyorlar. Bu çabalarının boşa gidiyor olması da isyanı körüklemiş zaten :)


Ayrıca Power Armor çıkarıldığında karakterin kafasının da yok olması gibi saçma bir hata da ortaya çıkmış durumda.

Fallout Twitter hesabı da göreceğiniz üzere kızgın mesajlardan nasibini almış. "Oyunu mahvettiniz" diyenlerden tutun da, küfredenlere kadar pek çok mesaj görülebiliyor.

> Fallout 76'nın Battle Royale Modunun Süresi Sınırsız Olarak Uzatıldı

Bu tepkilerin ana kaynağı ise Bethesda'nın büyük güncellemeler öncesinde yeterince test yapmaması, zaten Reddit'te de "oyuncular bu güncellemelerde kobay faresi olarak kullanılmaktan bıktı artık" mesajını görebiliyoruz.

Bethesda, tepkilerin üzerine yaptığı açıklamayla Yama 11'in ardından ortaya çıkan hataları araştırdıklarını, en kısa zamanda yayınlanacak hotfixler ile efsanevi eşyaların düşüşü ve diğer hataların düzeltileceğini belirtmiş.

 

YORUMLAR
creepylord
19 Temmuz 2019 17:21

:D oynayan varmış hakkaten hala... kuruş kuruş parasını cıkarsın diye oynuyordur adamlar yazık günah lan...

Walter o`Dim
creepylord
20 Temmuz 2019 16:23

500 lira versem ben de suyunu çıkarırım

creepylord
Walter o`Dim
23 Temmuz 2019 17:00

Tamam işte, o yüzden oynuyordur onlarda :D


skyfall
19 Temmuz 2019 10:09

Ciddi ciddi tüm sorunlarına rağmen, oynayan varsa helal olsun diyorum. Bırakın $60’ı, $1 bile fazla bu oyuna. Birde Fallout gibi bir oyuna Battle Royal modunu getirerek iyice sıvadılar. Biri şu Fallout markasını Bethesda’nın elinden kurtarsın artık.

Bestespiller
18 Temmuz 2019 22:54

Yani hâlâ oynayan var da bir de tutup yamanın getirdiği sorunlardan mı bahsediyorlar? İlginç gerçekten.

Parolamı Unuttum