Yeni Flash Filmi DCEU'yu Nasıl Kurtarabilir?

Batmadan önce son çıkış

Çizgi roman uyarlaması filmler hatta genel anlamda  süper kahraman filmleri çok uzun zamandır oldukça popüler. Tabii işin bu noktaya gelmesinde Disney/Marvel ortaklığıyla başlayan Marvel Sinematik Evreni'nin devasa bir payı var. Marvel'ın çizgi romanlardaki rakibi DC de Warner  Bros. ile birlikte sinemaya çok sayıda karakterini taşıdı ve taşımaya devam ediyor. Aslında MCU'nun ilk yıllarında piyasanın hakimi Dark Knight serisi ile birlikte DC idi. 2012 yılında ilk Avengers filminin ardından MCU zirveyi ele geçirdi ve hiç de bırakacak gibi durmuyor. Bunda Marvel filmlerinin iyi olması kadar DC filmlerinin büyük hayal kırıklıklarına yol açmasının da payı büyük. 

Man of Steel ile başlayan DCEU yolculuğunda daha karakterleri tanıyamadan takım filmlerine başlandı. Bu ilk başta değişik bir strateji gibi gözükse de ortaya çıkan Batman v Superman ile Justice League filmleri ciddi anlamda hayranları üzmeyi başardı. Bu noktadan sonra strateji değiştiren DC/WB ortaklığı yeni proje olarak solo süper kahraman filmleri çekmeye başladı. Burada Aquaman gişede büyük bir başarı elde etse de Shazam! filmi gişede beklediğini alamadı. Zaten içerisinde Batman ve Superman'in olmadığı bir DC Evreni çok fazla hayran çekmeyi başaramazdı. Ben Affleck ile yollar ayrıldıktan sonra Batman boşta kaldı. Henry Cavill'in Superman geleceği ise halen çok büyük muallak.

Yeni bir Batman bulundu ve Matt Reeves'in yazıp yöneteceği The Batman filmi için hazırlıklar başladı. Ancak bu yeni Batman filminin geçeceği dönem ve Batman'in filmdeki durumu güncel DCEU'nun daha öncesini konu alıyor. Yani şu an için bu Batman filmi evrene dahil değil gibi gözüküyor. İşte bu noktada her şeyi toparlayacak tek bir ihtimal gözüküyor o da yeni Flash filmi. Çizgi romanlardaki Flashpoint hikayesine benzer bir şekilde evrenin yeniden başlaması ve kilit olayların değişmesiyle birlikte Robert Pattinson'un canlandırdığı Batman ve filmdeki karakterler yeni evrene taşınabilir. Ayrıca hazırlıkları süren Aquaman 2, Wonder Woman 1984, Shazam! 2 ve Black Adam gibi filmlerdeki karakterlin de evrene dahil olmasıyla yeniden büyük bir DCEU oluşabilir. 

Flashpoint ile birlikte Superman'in de olası geri dönüşü ayakları yere sağlam basan ve arkaplanı oturmuş bir Justice League filminin de önünü açabilir. Yani aslında Flash filmiyle yeniden başlayacak olan DCEU, yıllar önce MCU'nun izlediği yolu takip edip hayranlarına bambaşka ve oturaklı bir sinematik evren sunabilir. Tabii Flashpoint konusunun nasıl işleneceği ve evreni nasıl şekillendireceği de çok önemli. Şu anda DC'nin elinde her şeye yeniden başlayabilmek için son bir fırsat bulunuyor ve Andy Muschietti'nin yönetmenliğini yapacağı The Flash, üzerinde büyük bir yük taşıyor. Bakalım Ezra Miller sadece kendini filmini değil tüm DCEU'yu da kurtarmayı başarabilecek mi? 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum