Yeni Game of Thrones Yan Dizisinin İsmi Alay Konusu Oldu

Kısaltma yapsan bile kurtulmuyor

Uzun zamandır geliştirilme aşamasında olduğu söylenen yeni Game of Thrones yan dizisi nihayet yeşil ışık aldı ve HBO tarafından resmen sipariş edildi. Ancak dizinin kesinleşen ismi kısa süre içinde espri malzemesi haline gelmekten kurtulamadı.

Dizinin tam ismi şöyle sevgili Oyungezerler: Game of Thrones - A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight. Yani kısaltma yapmaya kalksak GOT-AKOTSK:THK diye kısaltmamız gerekecek. Ezberden yazmaya kalksan her seferinde bu kadar şeyi yazmak yorucu, muhtemelen buna The Hedge Knight deyip geçeceğiz biz.

George Martin'in Dunk and Egg kitaplarına dayanan bu yeni dizi, orijinal Game of Thrones'taki olayların bir asır öncesinde geçiyor ve Westeros'un iki kahramanının hikayesini anlatıyor. Bunlardan biri genç, saf ama cesur bir şovalye olan Ser Duncan the Tall (evet, ileride Kingsguard'ın Lord Commander'ı olacak kişi) ve onun yaveri Egg (kendisi geleceğin kralı, Aegon V Targaryen). Bu dönemde Demir Taht da Targaryan hanesinde.

Dizinin ismine gelen yorumlar arasında "muhtemelen dizi tarihinin en kötü seçilmiş ismi", "bu ismin hafızaya kazınmasına imkan yok" gibi çok çeşitli mesajlar var. Dizi yayınlanınca birbirimize GOT-AKOTSK:THK'nın yeni bölümünü izledin mi diye soracağız herhalde.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum