Günümüz Çocukları Yılbaşı Hediyesi Olarak 'Oyun İçi Parası' İstiyor

Yaşlandık efendim, yaşlandık...

Yaşlılığımı artık kemiklerimde hissediyorum. Sabah yataktan kalktığımda başlayan sırt ağrısı ve hafif susuz kalınca başlayan migren bana her zaman yaşımı hissettiriyor. Lakin bugün sizlerle paylaşacağım haber, beni şu şekil uykusuz bırakacak gibi...

Efendim sizin de bildiğiniz gibi yılbaşında birbirine hediye almak bir gelenektir. Batılı dostlarımız da Noel'i kutlarken çocuklarına ya da kendinden yaşça küçük dostlarına hediye alır. Konsol ve oyun satışlarının en yüksek olduğu dönemler de genelde bu dönemler olur. Fakat artık dönem değişti.

Amerikalı Entertainment Software Association'ın araştırmasına göre Amerikalı çocuklar artık fiziksel oyunlar yerine, oyun içi satın alımları tercih ediyor. 

Yaşları 10-17 arasında değişen 501 çocuk üzerinde yapılan araştırmaya göre kızların yüzde 59'u, erkeklerin ise yüzde 86'sı video oyunlarını içeren hediyeleri tercih ediyor. Fakat çocukların yüzde 39'u, oyunlar içerisindeki abonelik sistemlerinin hediye edilmesini istiyor. Bu rakam, yüzde 38 ile, konsol isteklerinin bile önüne geçmiş. Yani çocuklar konsoldan ziyade, battle pass ve bunun gibi abonelik tabanlı sistemleri istiyor.

Daha da ilginç olan kısım ise, araştırmaya katılan çocukların yüzde 29'unun oyun içi para birimlerinin hediye edilmesini istiyor olması. 

Araştırmanın diğer yüzünde ise ebeveynlerin tercihleri var. Ankete katılan ebeveynler, video oyunları içeren hediyelere ortalama 485 dolarlık bir limit koymuş. 

Benim yılbaşında aldığım en iyi hediye, kuzenimden kalan "Bianchi" marka bisiklet olmuştu sanırım. Sizde durumlar ne?

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum