Yeni Oyunlarda AMD veya Nvidia'ya Özel Ray Tracing Dönemi Başlıyor

Godfall'u elçi seçmişler

Oyunlarda ray tracing desteği Nvidia'nın 2018 tarihli RTX kartlarıyla birlikte başladı. AMD'nin ekran kartlarında ray tracing'e ayrılmış GPU çekirdeği bulunmadığından bugüne kadar bu özelliği hep NVIDIA kartlarda gördük. Ama şimdi işler değişti çünkü AMD'nin yeni RX kartları piyasaya sürüldü ve onlar da ray tracing desteğine sahip.

Ancak görünüşe göre artık tüm bu kartlarda kullanılabilmesi gereken ray tracing özelliği, belli süreler için de olsa markaya özel olarak sunulacak ve bir promosyon şekli olarak kullanılacak.

Godfall, AMD ortaklığıyla geliştirilen bir oyun. Örneğin benzer bir durum da Call of Duty Black Ops Cold War için söylenebilir, o da ilk günden beri NVIDIA destekli oyunlardan biri. Hani oyunun girişinde AMD veya NVIDIA logoları görüyoruz, "en iyi şu kartta oynanır" cümlesiyle karşılaşıyoruz ya. İşte o, ortaklığı gösteren kısım.

Godfall'un geliştiricisi Counterplay Games yeni bir yama yayınlayarak oyuna ray tracing desteği ekledi, ama sadece AMD ekran kartları için. Açıklamada NVIDIA ekran kartları için ray tracing desteğinin daha sonraki bir güncellemeyle ekleneceği söyleniyor.

Yani bu tür ortaklık oyunlarında ray tracing özelliklerinin belli bir süre için sadece ortak olan marka için sunulma ihtimali var ve bunu da kartların promosyonu için kullanacaklar. Ray tracing olmazsa olmaz bir özellik olmadığı için muhtemelen çoğu oyuna böyle yamalar şeklinde eklenecek.

AMD oyunları arasında Godfall, Far Cry 6, Assassin's Creed Valhalla ve Horizon Zero Dawn; Nvidia oyunları arasında ise Watch Dogs Legion, Call of Duty: Cold War ve Cyberpunk 2077 gibi isimler var.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum