Yeni Star Wars Filminin Geçeceği Dönem Belli Oluyor!

Kirletmeye geliyorlar

2020 yılı Star Wars hayranları için hayal kırıklığıyla başladı. 2019'un sonunda The Rise of Skywalker'ın yarattığı hüsranın ardından The Mandalorian da sezon finalini yaptı ve şu an için Star Wars adına devam eden tek güzel şeye de ara verdik. Bu yıl Mandalorian'ın ikinci sezonunun yanı sıra sevilen animasyon dizisi Clone Wars'ın yeni sezonunu da Disney+ üzerinden izleyeceğiz. Ancak asıl merak edilen konu Star Wars filmlerinin geleceğine yönelik.

2022 yılına kadar yeni bir Star Wars filmi izlemeyeceğiz ve yeni dönem filmlerinde Skywalker Efsanesi'nin öncesine yolculuk yapacağız. Gelen haberlere göre filmler High Republic döneminde geçecek. Bu da Skywalker Efsanesi'nin başlangıcından 400 sene civarı öncesine tekabül ediyor. Bu dönemin en önemli figürlerinden birisi ise Sith tarihi adına kilit bir role sahip olan Darth Bane olacak. Ayrıca Yoda'yı da aktif bir Jedi olarak görebileceğiz. 

Aslında bu hikaye aslen D.B. Weiss ve David Benioff tarafından yazılacaktı ancak ikiliyle yollar ayrıldı ve yeni dönemin şu an için senarist ekibi belli değil. Ancak Lucasfilm ve Disney bu konuda çalışmalara başlamış. Yeni filmler Skywalker dönemiyle de bağlantılı olacak. Filmlerin geleceğiyle ilgili konuşan Lucasfilm başkanı Kathleen Kennedy, "Doğal olarak şu an bu konu hakkında konuşuyoruz ve çok zaman harcıyoruz. Bizim için gerçekten en önemli olan şey Star Wars'ın geçireceği değişim. Bu zamana kadar son beş, altı yedi senede hep Skywalkerlar arasındaki aile hikayesini sonlandırmaya uğraştık. Şimdi önümüzde yeni bir dönem var ve artık neleri farklı ve yeni yapabileceğimiz üzerine düşünmeye başlama zamanı." dedi. 

Kathleen Kennedy ayrıca Star Wars'ın daha önce hiç kanlı canlı televizyon dizileriyle de uğraşmadığını ve bu yeni dönemde pek çok yeniliğin bizlerle buluşacağını da belirtmiş. Star Wars'ın geleceğine dair çok fazla bilinmeyen şey var ve Disney bana bu konuda güven vermiyor. Her ne kadar Mandalorian iyi olsa da 5 senelik bir süreçte gerçekten iyi olan tek şeyin 8 bölümlük bir dizi olması da şüphe verici. Şimdi bu High Republic dönemiyle birlikte oldukça eğlenceli ve aksiyonlu bir dönemi keşfetme şansına sahibiz. Ancak işin içinde Disney olunca biraz şüpheyle yaklaşmakta fayda var. 

YORUMLAR
Srinelli
6 Ocak 2020 13:55

Ben game of thrones un finalini begenmistim ama bu star wars aptalligi d&d ye acele ettirip game of thrones finalini de biraz baltaladi. adamlar sadece kendi islerini degil basla seyleri de bozuyor arkadas.

mserhatsari
6 Ocak 2020 12:57

Darth Bane... lütfen yapmayın.

Parolamı Unuttum