Yeni Terminator Filmlerine Yazar Engeli!

Bu nasıl anlaşma?!

Terminator filmleri 1991 yılında vizyona giren Terminator 2: Judgement Day filminden beri bir türlü istikrarı sağlayamadı. Son 27 senedir çekilen filmlerin hiçbiri hayranları tam anlamıyla mutlu edemedi. Bu durumun değişmesi için önümüzde en yakın ihtimal Terminator: Dark Fate filmi var. Orijinal filmlerin yönetmeni James Cameron'ın yapımcılığını üstleneceği yeni film büyük bir potansiyel vaat ediyor. 

Tabii ki stüdyo Dark Fate'in olası bir başarısının ardından bu yeni seriye devam etmek istiyor. Judgement Day'in ardından çıkan tüm filmleri yok sayarak direk ikinci filmden devam edecek olan Dark Fate için devam filmleri riske girmiş durumda. The Hollywood Reporter'ın haberine göre Terminator filminin hakları 1984 yılında vizyona giren ilk filmin senaristi Gale Anne Hurd ve James Cameron'a ait. Skydance Media bu hakları 35 yıllığına kiralamış durumda. 


Skydance'ın bu durumuna tam anlamıyla kiralama denmese de, medya şirketi haklara kalıcı olarak sahip değil. James Cameron'ın yeni filmde yapımcı olması onnun yeni filmlere sıcak bakacağı anlamına geliyor. Ancak 2020 yılı sonrasında yeni bir Terminator filmi çekmek için Skydance'ın mutlaka yeni bir anlaşmaya gitmesi gerekiyor. Bu ilginç durumun ortaya çıkması 70'li yıllarda gündemde olan bir yasaya dayanıyor. Genellikle müzik sektöründe karşımıza çıkan yasada "ürünün hakları yaklaşık 30 yıl sonra stüdyolardan geri alınır" maddesi ön plana çıkıyor.

Terminator'un ilk çıkışının ardından 35 yılın geçtiğini de bu haber sayesinde hatırlamış olduk. Linda Hamilton ve Arnold Schwarzenegger gibi oyuncuların geri dönüş yapacağı Dark Fate, 1 Kasım'da vizyona girecek. Daha önce Deadpool filmini de yöneten Tim Miller'ın yönetmenliğini yapacağı film, ileriye dönük devam filmlerini düşünmeden önce bu sınavı geçmek zorunda. Bakalım "Kara Kader" ağlarını Terminator için nasıl örecek? 

YORUMLAR

Joker - İzlenim (Spoiler'sız)

Son gülen iyi güler

Joker - İzlenim (Spoiler'sız)

Everspace 2 İçin Kickstarter Kampanyası Başlatıldı

İlki tuttu, ikincisini yapalım demişler…

Everspace 2 İçin Kickstarter Kampanyası Başlatıldı

Rockfish, Everspace 2 için bir Kickstarter kampanyası başlattığını duyurdu. Hedef 450.000 € ve kampanya bitiş tarihi 4 Kasım olarak açıklanmış durumda.

İlk oyun ilgi çekmeyi başarmıştı ve geliştirici ekip de oyunun kendileri için bir ticari başarı olduğunu belirtiyorlar. Hal böyle iken neden bir Kickstarter kampanyasına ihtiyaç duyduklarını soracak olursanız, ona da bir cevapları var :) Yeni oyunun, oyunculardan ve yayıncılardan gelecek görüşlere göre şekillendirileceğini, oyunun özüne ilişkin konularda kontrolün kendilerinde olacağını ama bunun dışındaki her şeyin tartışmaya açık olduğunu, gelecek görüşlere göre geliştirebileceğini/değiştirilebileceğini söylüyorlar. Bunun istisnası multiplayer, zira oyunda multiplayer modunun olmaması konusunda gayet netler. Dolayısıyla oyuncular tarafından fonlanan ve onlar tarafından şekillendirilen bir yapım olmasını hedefliyorlar yapılan açıklamadan anladığımız kadarıyla. Oyunun senaryo modunun 20 saat civarında sürmesi planlanıyor.

Kampanyaya 40 € ve üstünde destek sunanlar oyun çıktığında dijital bir kopyasına sahip olabilecekler ve bu yıl içerisinde oyunun demosunu oynama şansları olacak. Oyunun Steam, GOG ve Epic Games Store’da satışa sunulacağını da anlıyoruz paylaşılan bilgiden, zira bu mağazalardan seçtiğiniz birinden bir oyun anahtarı verilecek deniliyor açıklamada.

Everspace 2, Eylül 2020’de erken erişime sunulacak ve 2021’in üçüncü çeyreğinde de tam sürüme geçiş yapılması öngörülüyor.

Parolamı Unuttum